Δες ποιοι θα αναμετρηθούν το βράδυ με τον Λούκα στον ημιτελικό της Eurovision!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Α’ ημιτελικό της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας έχει ξεκινήσει κα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ελληνική αποστολή και το “Watch my dance” που ερμηνεύουν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike.

Απόψε η ομάδα του TLIFE και η Τατιάνα Στεφανίδου θα σχολιάζουν live όλα όσα θα συμβούν στον Α’ ημιτελικό που διαγωνίζεται η Ελλάδα. Από εδώ θα μαθαίνετε πρώτοι όλο το παρασκήνιο, τις εμφανίσεις των διαγωνιζομένων αλλά και το κλίμα της Eurovision! Ραντεβού, λοιπόν, αύριο στις 21:00 για τη ζωντανή κάλυψη του ημιτελικού!

Πριν τη μεγάλη βραδιά, δες τις 18 υποψηφιότητες που θα αναμετρηθούν με την Ελλάδα:

1.Πολωνία – καλλιτέχνης: Magdalena Tul, τραγούδι: “Jestem”

Η Magdalena ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική στα 12 χρόνια της και άρχισε να συμμετέχει στην παιδική χοροδία. Στην εφηβεία της συμμετείχε σε πολλά μουσικά group, μέχρι που ξεκίνησε να τραγουδά με το δικό της συγκρότημα και απέκτησε μια σημαντική θέση στη μουσική σκηνή της Πολωνίας.
Η ίδια έκανε μουσικές σπουδές, ενώ τελείωσε το Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας. Από το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια και ηθοποιός και έχει πρωταγωνιστήσει σε γνωστά μιούσικαλ, όπως τα: “Miss Saigon”, “Grease” και “Cats”.
2.Νορβηγία – καλλιτέχνης: Stella Mwangi, τραγούδι: “Haba, haba”

Η 24χρονη Stella Mwangi από άγνωστη τραγουδίστρια έγινε το μεγάλο αστέρι της Νορβηγίας. Με το τραγούδι “Haba haba” κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αποσπάσεις θετικές κριτικές.
Κυρίως της αρέσει η hip hop μουσική και στη διάρκεια της καριέρας της έχει δεχθεί βοήθεια από μεγάλα ονόματα όπως τους: Talib Kweli, Busta Rhymes, Flo-Rida, Rick Ross και Angelique Kidjo. Ενώ. Τα περισσότερα από τα τραγούδια της έχουν παίξει σε αμερικάνικες ταινίες και σειρές.
Όσο για το τραγούδι της, η ίδια φαίνεται πως κρύβει μια ιστορία πίσω από αυτό. Το “Haba haba” είναι μια φράση που της έλεγε η γιαγιά της στα σουαχίλι και σημαίνει πως “σιγά – σιγά και βήμα – βήμα πετυχαίνεις αυτό που θέλεις”.
3. Αλβανία – καλλιτέχνης: Aurela Gaçe, τραγούδι: “ Feel The Passion”

Η Aurela Gace γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1974 και άρχισε να τραγουδά από τα 4 χρόνια της. Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε φεστιβάλ τραγουδιού και κέρδισε πολλά βραβεία. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Δραματικής Σχoλής στα Τίρανα.
Η πραγματική καριέρα της ξεκίνησε με το τραγούδι “Night in Fest 95”, έκανε περιοδεία σε όλη την Αλβανία και ασχολήθηκε με την ποπ και παραδοσιακή μουσική. Η ίδια κέρδισε στον τελευταίο ραδιοτηλεοπτικό διαγωνισμό της Aλβανίας την πρώτη θέση και φέτος εκπροσωπεί τη χώρα της στην Eurovision mε το τραγούδι “Feel the Passion”.
4. Αρμενία – καλλιτέχνης: Emmy, τραγούδι: “Boom Boom”

Η Αρμενία στέλνει φέτος στην Eurovision ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της δισκογραφίας της. Ο λόγος για την τραγουδίστρια Emmy, που γεννήθηκε σε μια οικογένεια, όπου η μουσική έπαιζε κυρίαρχο ρόλο.
Η Emmy ακολούθησε μουσικές σπουδές και από μικρή έγινε το είδωλο των παιδιών. Eνώ, έχει ξεκινήσει τη δική της εταιρεία, το “Emmy-B Production Center”, που ψάχνει για νέα ταλέντα στην Αρμενία. Μέχρι στιγμής, έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ, 20 videos και πάνω από 60 τραγούδια.
5. Τουρκία – group: Yüksek Sadakat, τραγούδι: “Live It Up”

Το συγκρότημα “Yüksek Sadakat” ιδρύθηκε το 1997 από τον μπασίστα και κιθαρίστα Kutlu Özmakinacı, και κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ του τον Ιανουάριο του 2006, κερδίζοντας αμέσως το κοινό και δημιουργώντας ένα μεγάλο fan club.
To συγκρότημα απαρτίζουν ο Kenan Vural στα φωνητικά, ο Serkan Özgen στην κιθάρα, ο Kutlu Özmakinacı στο μπάσο, ο Uğur Onatkut στα πλήκτρα και ο Alpay Şalt στα ντραμς.
6. Σερβία – καλλιτέχνης: Nina, τραγούδι: “Čaroban”

Η Nina (πραγματικό όνομα Danica Radojicic) γεννήθηκε το 1989 στο Βελιγράδι. Από μικρή άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι και έκανε σπουδές στο πιάνο, ενώ, βρίσκεται στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής.
Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της ως τραγουδίστρια και συνθέτης έγινε στο παιδικό Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής της, όπου κέρδισε για τρεις χρονιές το πρώτο βραβείο. Το Φεβρουάριο του 2010, ξεκίνησε το δικό της συγκρότημα με το όνομα “Legal Sex Department” και ξεκίνησε την καρίερα της ως lead singer. Το τραγούδι “Čaroban” που σημαίνει “μαγικό” είναι σύνθεση της Kristina Kovac.
7. Ρωσία – καλλιτέχνης: Alexej Vorobjov, τραγούδι: “Get you”

Ο 23χρονος Alexej Vorobjov αποτελεί το δυνατό χαρτί της Ρωσίας, που έχει ασχοληθεί με το τραγούδι και την υποκριτική. Το πάθος του για τη μουσική τον οδήγησε στη συνεργασία με τον γνωστό μουσικό παραγωγό RedOne, που έχει συνεργαστεί με την Lady Gaga, τον Enrique Iglesias, τον Usher, την JLo κ.α.
Ο Alexey έχει γεννηθεί σε μια μεγάλη οικογένειά και ήταν το παιδί-θαύμα, έχοντας στο δυναμικό του πολλές εμφανίσεις ως τραγουδιστής, ηθοποιός και χορευτής. Στα 17 του κέρδισε στο X-factor και λίγο αργότερα πρωταγωνίστησε στο “Dreams of Alice”. Μέχρι στιγμής ο νεαρός τραγουδιστής έχει παίξει σε 14 ταινίες και έχει γράψει τα soundtracks σε άλλες 11.
8. Ελβετία – καλλιτέχνης: Anna Rossinelli, τραγούδι: “In Love For A While”

Με τη γλυκεία και αυθεντική φωνή της, η 23χρονη Anna Rossinelli από το Basel εμφανίστηκε από το πουθενά και βρέθηκε τους ημιτελικούς της Eurovision, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα της με το τραγούδι “In Love For A While”.
Η ίδια πατά γερά στη γη και αν και θεωρεί την Eurovision μια μοναδική ευκαιρία για να δείξει το ταλέντο της δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό για να κάνει διεθνή καριέρα. “Δεν είμαι star. Μου αρέσει μόνο να ασχολούμαι με τη μουσική και θα δούμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα”.
9 Γεωργία – group: Eldrine, τραγούδι: “One More Day”

Οι Eldrine είναι ένα ροκ συγκρότημα από τη Γεωργία που αποτελείται από τους Tamar Vadachkoria (κεντρική τραγουδίστρια), Mikheil Chelidze (κιθάρα), Irakli Bibilashvili (μπάσο), David Changoshvili (ντραμς), Tamar Shekiladze (keyboard) και Beso Tsikhelashvili (DJ).
Τα 6 μέλη του συγκροτήματος, που γράφουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, έχουν διαφορετικό παρελθόν και η σύνθεση αυτή δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
10. Φιλανδία – καλλιτέχνης: Paradise Oskar , τραγούδι: “Da Da Dam”

Το Paradise Oskar είναι το καλλιτεχνικό όνομα του 19χρονου φοιτητή Axel Ehnström. Ο Axel είναι ένα νέο όνομα στη μουσική σκηνή της Φινλανδίας και διάλεξε το ψευδώνυμο “Paradise Oscar”, που προήλθε μέσα από το παιδικό βιβλίο της Astrid Lindrgen’s “Rasmus and the vagabond”.
Το τραγούδι του “Da da dam” δε προοριζόταν για την Eurovision, αλλά ήταν ένα απλό demo, που έγραψε πέρσι το καλοκαίρι και μιλούσε με σαρκαστικά λόγια για την αδιαφορία των ανθρώπων. Τελικά το κατέθεσε σαν υποψήφιο τραγούδι για τη Eurovision, παίρνοντας το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.
11. Μάλτα – καλλιτέχνης: Glen Vella, τραγούδι: “One Life”

O Glen Vella γεννήθηκε στην Μάλτα στις 14 Μαιου 1984. Ανήκει στην γενιά των pop τραγουδιστών. Ο Glen έκανε το ντεμπούτο του το 2005, όταν προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Μάλτα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εκείνη την χρονιά, με το τραγούδι “Appreciate”.
Πήρε μέρος τρεις φορές στον εθνικό τελικό της Μάλτας. Κάθε χρονιά πήγαινε και καλύτερα το 2009 με το γκρούπ Q to πήρε την τρίτη θέση, ενώ το 2010 ήρθε στην δεύτερη θέση με το τραγούδι “Just a little more love”.
12. Σαν Μαρίνο – καλλιτέχνης: Senit, τραγούδι: “Stand By”

Η Senit είναι μια διάσημη R’n’B τραγουδίστρια με διεθνή αναγνώριση και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Γεννήθηκε το 1979 στην Ιταλία, ενώ η καταγωγή της είναι από την Ερυθραία, το κρατίδιο στα δυτικά της Αφρικής που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Η καριέρα της ξεκίνησε το 1999 στην Ελβετία, ενώ το 2001 πρωταγωνίστησε στο πασίγνωστο παιδικό μιούζικαλ “The Lion King” στη Γερμανία. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ και ακολούθησε το δεύτερο το 2007. Και τα δύο περιείχαν τραγούδια στην ιταλική γλώσσα, κάνοντας, ωστόσο καλές πωλήσεις και στις διεθνείς αγορές.
13. Κροατία – καλλιτέχνης: Daria, τραγούδι: “Celebrate”

Η Daria Kinzer γεννήθηκε στις 25 Μαίου 1988 στην γερμανική πόλη Aschaffenburg. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση και το ταλέντο της στη μουσική. Στα 11 χρόνια της, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με τον Thomas, τα οποία διήρκησαν για τρία ολόκληρα χρόνια.
Στη συνέχεια, η Daria συνέχισε τις σπουδές της στην κλασική και την jazz μουσική, στο πλευρό των καταξιωμένων Elli Wright, Monika Ballwein και Cornelia Zenz. Συμμετέχει σε διάφορους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς, αλλά και μουσικά φεστιβάλ, κερδίζοντας αρκετά βραβεία και πολλές διακρίσεις. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πρωταγωνίστησε σε αρκετά μιούζικαλ του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως “Πεντάμορφη και το Τέρας”, “Chicago”, “Cats”, “Hair”, “Jekyll & Hyde”.
14. Ισλανδία – group: Sjonni’s Friends, τραγούδι: “Coming Home”

Το συγκρότημα Sigurjon Brink’s (Sjonni’s) Friends αποτελείται από τους Gunnar Ólason, Vignir Snær Vigfússon, Pálmi Sigurhjartarson, Matthías Matthíasson, Hreimur Örn Heimisson και Benedikt Brynleifsson.
Κατά τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού για την ανάδειξη της συμμετοχής της Ισλανδίας στην Eurovision 2011, το μουσικό σύνολο κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, με το τραγούδι “Aftur Heim” (μετέπειτα “Coming Home”). Ο αρχικός ερμηνευτής της συμμετοχής αυτής ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού, Sigurjon Brink, ο οποίος επρόκειτο να διαγωνιστεί στον τρίτο ημιτελικό της εθνικής επιλογής της χώρας.
Δυστυχώς, λίγες μέρες πριν τη διαξαγωγή του τρίτου ημιτελικού (συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου), ο 36χρονος καλλιτέχνης “έφυγε” αιφνιδίως από την ζωή, λόγω καρδιακής προσβολής, μέσα στο σπίτι του. Οι οικογένεια του αποθανόντος, θεωρώντας πως θα ήταν τιμητικό για τη μνήμη του το να παραμείνει η δημιουργία του στο διαγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, ζήτησε από τους στενούς φίλους του Brink να το ερμηνεύσουν εκείνοι.
15. Ουγγαρία – καλλιτέχνης: Kati Wolf, τραγούδι: “What About My Dreams?”

H Kati Wolf γεννήθηκε το 1974 στην πόλη Szentendre, στη Βόρεια Ουγγαρία. Στα 7 της μόλις χρόνια βρέθηκε να τραγουδά σε ένα δημοφιλές ουγγρικό φιλμ κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Βουκ, η Αλεπουδίτσα”.
Ο πατέρας της, Peter Wolf, ο οποίος είναι διάσημος συνθέτης στη χώρα του, συνέθεσε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2009, ενώ το 2010 η Kati συμμετείχε στην ουγγρική έκδοση του X-Factor, όπου πήρε την έκτη θέση.
16. Πορτογαλία – group: Homens Da Luta, τραγούδι: “Luta É Alegria”

Homens da Luta ή “Οι άνθρωποι του αγώνα”, όπως είναι η ελληνική εκδοχή του συγκροτήματος αποτελούν ένα σατιρικό γκρουπ που παρουσιάζει κωμικές μουσικές παραστάσεις. Βασικά του μέλη είναι τα αδέλφια Vasco Duarte (Falâncio) και Nuno Duarte “Jel” (Neto), οι συντελεστές και της πορτογαλικής συμμετοχής στη φετινή Eurovision.
Το 2010 κυκλοφόρησαν ένα ψηφιακό άλμπουμ με τίτλο “A Canção é uma arma” (Η μουσική είναι ένα όπλο), το οποίο περιείχε 14 τραγούδια. Μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε το “E o povo, pá?”.
17. Λιθουανία – καλλιτέχνης: Evelina Sašenko, τραγούδι: “C’est Ma Vie”

Η Evelina Sasenko γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1987 και είναι μια πολύ χαρισματική και ταλαντούχα καλλιτέχνης, της οποίας η φωνή είναι ήδη πολύ γνωστή στην πατρίδα της τη Λιθουανία αλλά και στο εξωτερικό.
Έγινε γνωστή από τις διασκευές που έκανε σε τραγούδια της Edith Piaf. Στη συνέχεια της καριέρας της, έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού μεταξύ των οποίων ο τελικός της Λιθουανίας για την Eurovision 2010, όπου ήρθε 3η, στο “Stars Duets” με τον Jokubas Bareikis, “Triumphal Arch”, “Chopin Jazz Inn”, “Streets of Montmartre” και “The most famous musicals”.
18. Αζερμπαϊτζάν – καλλιτέχνες: Ell/Nikki, τραγούδι: “Running Scared”

Η Nigar Jamal γεννήθηκε στο Μπακού στις 7 Σεπτέμβρη του 1980 και ξεκίνησε να το τραγούδι από την ευαίσθητη ηλικία των 5 ετών, και λίγο αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Το 1996 αναγνωρίστηκε το ταλέντο της σε δημοφιλή διαγωνισμό της χώρας, όμως επιλογή της ήταν να ασχοληθεί με τις σπουδές της στα οικονομικά και το management στο Πανεπιστήμιο Baku Khazar, απ’όπου αποφοίτησε το 2001
Ο Eldar Gasimov γεννήθηκε επίσης στο Μπακού το 1989. Από μικρό παιδί του άρεσε να ερμηνεύει και από νωρίς ξεκίνησε να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού. Ο παππούς και η γιαγιά του ήταν καλλιτέχνες και αυτό μάλλον επιρέασε τη μετέπειτα πορεία του. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Μουσικό Σχολείο του Μπακού απ’όπου αποφοίτησε με επαίνους. Το 2010 πήρε το πτυχείο του στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτή τη στιγμή συνεχίζει σε Μεταπτυχιακές Σπουδές.

19. Ελλάδα – καλλιτέχες: Λούκας Γιώρκας και Stereo Mike, τραγούδι: “Watch My Dance”

Ο Λούκας Γιώρκας ερμηνεύει σε συνεργασία με τον Stereo Mike το τραγούδι “Watch my dance” σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη

Ο Λούκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κύπρο. Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την κλίση του για το τραγούδι και τη μουσική. Ήρθε στην Αθήνα και ενώ είναι ήδη φοιτητής στο πανεπιστήμιο στο τμήμα της Βιολογίας, υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο μουσικό διαγωνισμό “X-Factor” το 2008- 2009 όπου κέρδισε την πρώτη θέση.
Από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται σε ζωντανές εμφανίσεις με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει ένα δικό του ευέλικτο γκρουπ και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.

Read More

And More