Δες το έγγραφο που μετέτρεψε το ιστορικό Αβέρωφ σε… club!

Ένα έγγραφο που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2009 δείχνει πως η συμφωνία να μετατραπεί το ιστορικό θωρυκτό Αβέρωφ σε χώρο δεξίωσης πανηγυριών έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Βέβαια στο έγγραφο φαίνεται πως ο λόγος της διεξαγωγής της εκδήλωσης ήταν ο εορτασμός των 100 χρόνια μετά της καθέλκυσης του Αβέρωφ στα πλαίσια των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.

Δεν γράφει πουθενά ότι θα μετατρεπόταν σε… club! Στο έγγραφό του το ΓΕΝ,αναφέρει ότι οι όποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να συζητηθούν με τον υπαρχηγό υποναύαρχο Νίκο Κρυονερίτη, στον οποίο όμως η ηγεσία του Πενταγώνου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αποδόσει καμμία ευθύνη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συγγνώμη διότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του υπουργείου για τις υποκειμενικές ευθύνες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Οπως αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος, η εταιρεία του εφοπλιστή κ. Πατίτσα είχε ζητήσει από το Νοέμβριο του 2009 το θωρηκτό Αβέρωφ για να κάνει μία εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου. Μάλιστα μία ημέρα πριν το πάρτι, έστειλε στο ΓΕΝ ευχαριστήρια επιστολή και μία επιταγή 5.000 ευρώ! Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός «η δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη και περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη».

Διάβασε περισσότερα στο newsit.gr

Read More

And More