Ρόμβοι, τετράγωνα και ρίγες! Πως να τα φορέσεις, τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις!

Γεωμετρία στα ρούχα φέτος λένε οι μεγάλοι οίκοι και κάνουμε όλες πως ναι καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε. Πάμε και μία βόλτα στα μαγαζιά βλέπουμε ρίγες, ρόμβους και κύβους, παντού, και λέμε αυτό είναι το must wear της σεζόν, θα το φορέσω. H ρίγα φέτος έχει την τιμητική της κι αν τόσα χρόνια την είχες συνηθίσει σε μπλε- άσπρο (η γνωστή μαρινιέρα) φέτος η βασική επιλογή είναι η μαύρη – άσπρη.

Αν θέλεις να βάλεις γεωμετρία αλλά η ρίγα σου φαίνεται κλασική επιλογή τότε οι κύβοι – η γνωστή πλέον κι ως σκακιέρα – φέτος είναι αυτό το δυνατό χαρτί στο μάθημα γεωμετρίας και αν σου γαργαλάει το μυαλό κάποιο τέτοιου στιλ ρούχο τότε δοκίμασε το. Αλλά πρόσεχε: μια παρτίδα σκάκι θέλει τεχνική και αυτή η δεξιοτεχνία έρχεται να χτυπήσει και την ντουλάπα σου.

Πότε μια τάση μπορεί να φανεί μοιραία; Όταν κάτι που επιλέγεις να φορέσεις δεν ταιριάζει στο σώμα σου και καταλήγει να σε φοράει αντί να το φοράς. Ή όταν κάτι σε κάνει ίδια με όλες τις υπόλοιπες μέσα σε έναν χώρο.

Μεγάλη προσοχή στις οριζόντιες ρίγες! Προσθέτουν πολλούς πόντους και μπορούν να σε κάνουν να μοιάζεις πιο παχιά από οτι μπορεί να είσαι.


Από αριστερά: Oscar de la Renta, Michael Kors, Dior

Τα φορέματα φέτος έχουν ρίγες άλλοτε κάθετες, άλλοτε οριζόντιες κι άλλοτε ζικ – ζακ. Με πλάτος που μπορεί να γίνεται ευδιάκριτο από το ανθρώπινο μάτι με δυσκολία και κάποιες φορές να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ρούχου σου. Οι άσπρες – μαύρες ρίγες σε ένα σώμα που το έχει φιλήσει ο ήλιος μπορεί να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα αλλά οι παγίδες είναι μεγάλες αφού μπορεί χωρίς καμία προσπάθεια να σε κάνουν να δείχνεις πολύ πιο παχιά από ότι είσαι στην πραγματικότητα.

Τι κάνεις λοιπόν; Φέρνεις ισορροπία! Ανέδειξε το κομμάτι του σώματος σου που είναι αδύνατο μη βάζοντας ρίγες σε αυτό. Μία στράπλες επιλογή αμέσως αναδεικνύει τους ώμους σου ενώ ένα μίνι φόρεμα αν τα πόδια σου είναι ψηλά και αδύνατα θα δεις πως τελικά δεν θα αναδείξουν και τόσο τις μικροατέλειες.

Οι ρίγες ψηλώνουν αλλά πρέπει να είναι λεπτές για να σε δείχνουν πιο αδύνατη αλλιώς δεν κολακεύουν σχεδόν καθόλου.


Από αριστερά: Balmain, Haider Ackermann, Sportmax

Οι οίκοι μόδας βάζουν ρίγα, ρόμβους και κύβους στα παντελόνια σου και δεν είναι απίθανο να έχεις ήδη βάλει ένα τέτοιο κομμάτι στην ντουλάπα σου. Η αγορά είναι γεμάτη από ριγέ παντελόνια. Επέλεξε ένα τέτοιο κομμάτι γιατί σίγουρα είναι ένα στιλ που αξίζει να φορέσεις. Πρόσεξε όμως γιατί η γεωμετρία θέλει άριστη ποιότητα υφάσματος ώστε να κολακέψει. Πρόσεξε οι ρίγες και οι κύβοι να είναι σε ευθεία μεταξύ τους και χωρίς να το διαπραγματεύομαι και πολύ αν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου χαρτί, σφίξε τα δόντια και το πάθος σου για αυτό το trend και άφησε το παντελόνι κάτω.

Αν η περιφέρεια ή τα μπουτάκια είναι τα κομμάτια του σώματος σου που θέλεις να καλύπτεις ή να κάνεις να περνάνε όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητα τότε τα παντελόνια αυτά είναι απαγορευτικά για εσένα.


Από αριστερά: Marc Jacobs, Louis Vuitton, Louis Vuitton

Η σκακιέρα είναι το trend της σεζόν. Οι οίκοι μόδας βάζουν ασπρόμαυρους κύβους που σε μεταμορφώνουν σε σημαιάκι αγώνα ράλι και τα μεγέθη των κύβων σου δίνουν ποικιλία ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Ενώ ο Marc Jacobs μπερδεύει τις ρίγες και μάλλον σχεδιάζει τις λωρίδες της πίστας αγώνα ράλι στο φόρεμα σου.

Ένα trend είναι απαγορευτικό όταν το να το επιλέξεις, σε κάνει να μοιάζεις με το υπόλοιπο μαγαζί. Αν κάτι δεν θέλουμε είναι να είμαστε όλες ίδια ντυμένες… H μοναδικότητα είναι αφροδισιακή!

Το ασπρόμαυρο print σκακιέρα δεν κολακεύει παρά μόνο τις πολύ αδύνατες σε total look. Μπορείς όμως να επιλέξεις ένα cropped top με ένα high waist pant για πιο safe αποτέλεσμα.


Από αριστερά: Marc Jacobs, Marc Jacobs, Dolce&Gabbana

Η ρίγα και οι κύβοι σε ένα σακάκι μπορεί να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Αν τολμάς και μπορείς να το υποστηρίξεις φόρεσέ το και σε ταγιέρ. Όσο για τα ταγιέρ με όλες τις ρίγες προς την ίδια κατεύθυνση σίγουρα αποτέλουν πρόταση.

Ένα ριγέ σακάκι είναι σαφέστατα η πιο ασφαλής επιλογή ώστε να περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη. Συνδύασε το με λευκό παντελόνι και μαύρο τοπ.

Οι φούστες που αγκαλιάζουν τους γλουτούς να θυμάσαι πάντα πως θα σε επιβαρύνουν με πολλούς extra πόντους. Μία ανοιχτή φούστα σε cocktail γραμμή σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να φορέσεις.

Aν θες να φορέσεις ένα ασπρόμαυρο σύνολο φόρεσε το μαύρο κομμάτι εκεί που θέλεις να ”κόβει” , ενώ το λευκό όπου θέλεις λίγο… όγκο!


Aπό αριστερά: Moschini, Balmain, Chanel

Τα ασπρόμαυρα prints και όχι μόνο, τα φορέματα σε ίσια, ανοιχτή γραμμή αλλά και τα στενά απόλυτα μίνι φορέματα θυμίζουν την μόδα του Λονδίνου στα 60s. Μείνε λοιπόν μακριά από ethnic accessories (κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια) και ολοκλήρωσε το look σου με bangles, 80s κρίκους στα αυτιά ή fluo κολιέ!

Τα φορέματα σε αυτή τη γραμμή είναι πολύ ωραία ιδέα για το καλοκαίρι αφού στο μαυρισμένο κορμί θα δείχνουν πολύ sexy. Πρόσεξε την δοσολογία των κύβων, τα αξεσουάρ, το να ταιριάζει στο σώμα σου αλλά και με τι παπούτσια θα το συνδυάσεις.

Ενα blazer λευκό ή μαύρο είναι το τέλειο πανοφώρι για το contrast σύνολο. Ιδανικό hair styling για ένα ασπρόμαυρο σύνολο είναι slik back ενώ το κραγιόν να είναι έντονο και ματ.

Read More

And More