Δίδυμα κωφά αδέλφια έκαναν ευθανασία επειδή έμαθαν ότι θα τυφλωθούν

Δύο πανομοιότυπα δίδυμα αδέρφια, που γεννήθηκαν κωφοί, ζήτησαν και έκαναν ευθανασία επειδή έμαθαν ότι θα έχαναν και το φως τους, και δεν άντεχαν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να επικοινωνούν αλλά και να ξαναδούν ο ένας τον άλλον.

Η περίπτωση των 45χρονων αδελφών από την Αντβέρμπ είναι η μοναδική ευθανασία του Βελγίου. Τα δύο αδέλφια πάντως δεν έπασχαν από τελικού σταδίου νόσο, ούτε υπέφεραν από σωματικούς πόνους που καθιστούσαν τη ζωή τους μαρτύριο.

Η ευθανασία πραγματοποιήθηκε με θανατηφόρο ένεση στις 14 Δεκεμβρίου, από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Βρυξελλών.

Τα ονόματα των αδελφών δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά οι φωτογραφίες τους προβλήθηκαν από την βελγική τηλεόραση, είχαν περάσει όλη τους τη ζωή μαζί. Εργάζονταν ως τσαγκάρηδες και μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα.

Ο δρ Νταβίντ Ντυφούρ, ο οποίος επόπτευσε την ευθανασία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι οι δίδυμοι έλαβαν την απόφασή τους «εν πλήρει συνειδήσει».

The

Όπως είπε ήταν «πολύ χαρούμενοι» και αφού ήπιαν τον τελευταίο τους καφέ μαζί και συζήτησαν για πολλή ώρα, αποχαιρέτησαν τους γονείς τους και τον αδερφό τους, και πήγαν στον θάλαμο όπου έγινε η ένεση.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, εάν εκείνος που λαμβάνει την απόφαση μπορεί να καταστήσει σαφείς τις επιθυμίες του και βιώνει αβάσταχτο πόνο σύμφωνα με την κρίση του γιατρού του.

Belgium's ruling Socialists tabled a legal amendment just days after the twins were killed which would allow the euthanasia of children and Alzheimer's sufferers (picture posed by models)

Λίγες ημέρες έπειτα από την ευθανασία στα δύο αδέλφια, το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα κατέθεσε τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η ευθανασία σε παιδιά και σε πάσχοντες από Αλτσχάιμερ.

Read More

And More