Δικαστικό έγγραφο αποκαλύπτει πως ο Νέλσον Μαντέλα είναι “φυτό”

Σε μη αντιστρεπτό κώμα βρίσκεται μόνιμα πλέον ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και η οικογένειά του εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αποσυνδέσει από το μηχάνημα που τον διατηρεί στη ζωή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που φέρει ημερομηνία 26η Ιουνίου, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μη αντιστρεπτού κώματος και είναι συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής για να επιζήσει. Η πρόβλεψη ενός προσεχούς θανάτου στηρίζεται σε πραγματικά και σοβαρά αίτια, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό, το οποίο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια Μαντέλα στο δικαστήριο της Μθάθα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όσον αφορά την υπόθεση της μεταφοράς των τάφων των παιδιών του πρώην προέδρου.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Νέλσον Μαντέλα έχει επιδεινωθεί και οι γιατροί συμβούλευσαν την οικογένεια Μαντέλα να αποσυνδέσει το μηχάνημα που τον διατηρεί τεχνητά στην ζωή. Για να μην παρατείνει τα βάσανά του, η οικογένεια Μαντέλα εξετάζει την επιλογή αυτή ως κάτι το πολύ πιθανό, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το οποίο επιδόθηκε στο δικαστήριο στις 27 Ιουνίου, την προηγουμένη της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More