Φωτογραφίες TLIFE

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει η Λένα Δροσάκη – Πιασμένοι χέρι χέρι με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα 24/11 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια και Λένα Δροσάκη καταθέτουν.

Ειδικότερα, η κατάθεση της Λένας Δροσάκη η οποία είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ηθοποιός είχε ισχυριστεί, πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2007 ενώ σπούδαζε στη δραματική σχολή και εκείνος έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπο της. Ωστόσο, όπως έχει περιγράψει, αν και αρχικά την προσέγγισε με φιλικό τρόπο στη συνέχεια η συμπεριφορά του άλλαξε και την παρενόχλησε σεξουαλικά. «Στην αρχή κινήθηκε πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”» φέρεται να καταγγέλλει η Λένα Δροσάκη.

Μάλιστα, η ηθοποιός είχε αναφερθεί και στην συνεργασία της με τον κατηγορούμενο ως σκηνοθέτη σε παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη είχε υποστηρίξει πως αρχικά αρνήθηκε την πρόταση για συνεργασία την οποία τελικά αποδέχθηκε όταν η Κάτια Δανδουλάκη την διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. «Μια ημέρα και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε (σ.σ. ο Πέτρος Φιλιππίδης) φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη» είχε δηλώσει η ηθοποιός και γι’ αυτό το περιστατικό καλείται να καταθέσει η Κάτια Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ενώ μαζί τους ήταν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Σάννυ Χατζηαργύρη. 

Η άφιξη του Πέτρου Φιλιππίδη

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More