Δημήτρης Φιντιρίκος: Η στιγμή που σώζει εγκαταλελειμμένα ζώα από τη μεγάλη φωτιά στη Μάνδρα

Δύσκολα είναι τα τελευταία 24ωρα για τη χώρα μας. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα σε αρκετά σημεία, με τους κατοίκους περιοχών να έχουν εγκαταλείψει τις περιουσίες τους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στα Δερβενοχώρια, κινήθηκε χθες Τρίτη 18 Ιουλίου προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, μαζί με άλλους εθελοντές βρέθηκαν στην περιοχή Νέα Ζωή για να σώσουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα από το μέτωπο της φωτιάς. Παράλληλα, προσπάθησαν να εντοπίσουν τυχόν ηλικιωμένους που ίσως να είχαν μείνει στα σπίτια τους, μη μπορώντας να φύγουν.

Δες παρακάτω τα αποκλειστικά στιγμιότυπα που εξασφάλισε το TLIFE:

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα parapolitika.gr, στο Λουτράκι διασώθηκαν περίπου 200 πρόβατα και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. «Στο Λουτράκι έχουν διασωθεί πάνω από 200 πρόβατα. Για αυτά τα ζώα μερίμνησε το υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να έχουν δεξαμενή με νερό και μετά από δωρεά του Δημήτρη Φιντιρίκου εξασφαλίστηκε τροφή για ένα μήνα» δήλωσε στον ιστότοπο η διευθύντρια της φιλοζωικής Zero Stray Pawject, Σταματίνα Σταματάκου.

Read More

And More