Δημήτρης Λιγνάδης: Διατάχθηκε η άρση απορρήτου των επικοινωνιών του

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας άναψε το «πράσινο φως» για να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται εδώ και ενάμισι μήνα, περίπου, στις φυλακές Τρίπολης.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο, διέταξε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να ελεγχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης στοιχεία.

Υπό έρευνα τίθενται τόσο το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού-σκηνοθέτη αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του.

Επιπλέον, η έρευνα θα εστιάσει και στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του αναζητήσεις και συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν δεδομένα που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί και να αναλύσουν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες αλλά και emails. Μάλιστα, άρση απορρήτου έχει αποφασιστεί και για τυχόν στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί στο icloud.

Ήδη από χθες έχει δοθεί νέα εκκίνηση στην ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας να απορρίψει το αίτημα του για εξαίρεση της ανακρίτριας.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μάλιστα, φέρονται να διαπιστώνουν στο βούλευμα τους ότι με τις ενέργειες του ο κατηγορούμενος έχει πρόθεση να παρακωλύσει την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσει την ανακρίτρια.

“Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές στο βούλευμα τους. Και προσθέτουν: “Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν.”

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More