Burgers γαλοπούλας με αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σούπερ γευστικά burgers με μπιφτέκι γαλοπούλας και πουρέ από αβοκάντο

Συστατικά

  • 2/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο γλυκοκρέμμυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 500 gr κιμάς γαλοπούλας
  • 1 μέτριο αβοκάντο κομμένο
  • 1 κ. γλυκού χυμός lime
  • 4 φέτες τυρί
  • 4 φέτες ντομάτα
  • 4 φέτες κρεμμύδι
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το γιαούρτι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, μισό κουταλάκι αλάτι και το καγιέν.
  • Πρόσθεσε τον κιμά γαλοπούλας και πλάσε το μείγμα με τα χέρια σου.
  • Χώρισε το μείγμα σε τέσσερα ίσα κομμάτια και σχημάτισε τέσσερα μπιφτέκια.
  • Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί, κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Ζέστανε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά και στο μεταξύ λιώσε σε ένα μπολ το αβοκάντο με το χυμό lime και το υπόλοιπο αλάτι.
  • Ψήσε τα μπιφτέκια στην γκριλιέρα για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και ένα λεπτό πριν τα βγάλεις από τη φωτιά σκέπασέ τα με μία φέτα τυρί το καθένα.
  • Ψήσε ελαφρώς τα ψωμάκια για μισό λεπτό και στήσε τα burgers βάζοντας το μπιφτέκι στη βάση, από πάνω το μείγμα αβοκάντο και έπειτα την ντομάτα και το κρεμμύδι.

Read More

And More