Δώρα Χρυσικού για την περιπέτεια της υγείας της: «Τα τελευταία δύο χρόνια ζω με 3μηνα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «Vita» παραχώρησε η Δώρα Χρυσικού.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, αλλά και τα συναισθήματα που ένιωσε, μετά τη διάγνωσή της.

«Αν κάτι μού στέρησε ο καρκίνος, είναι η δυνατότητα να κάνω μεγαλεπήβολα και μακροπρόθεσμα όνειρα και σχέδια. Αν το καλοκαίρι σκεφτώ για παράδειγμα, ότι τα Χριστούγεννα θα ήθελα να πάω ένα ταξίδι, δεν θα κλείσω εκείνη τη στιγμή τα εισιτήρια, γιατί θα έχω στο πίσω μέρος του μυαλό μου ότι τον Οκτώβριο είναι οι εξετάσεις του 3μήνου μου, οπότε θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθώ ότι όλα βαίνουν καλώς», είπε αρχικά η Δώρα Χρυσικού.

Στη συνέχεια, πρόσθεσ: «Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με 3μηνα, σαν να παίρνω το “ελευθέρας” και την επιβράβευση ότι προχωρώ κανονικά. Όσο όμως απομακρύνεσαι χρονικά από τη νόσο και πλησιάζεις την πολυπόθητη 5ετία, που σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί ένα χρονικό όριο ασφαλείας για τυχόν υποτροπή, νιώθεις όλο και πιο πολύ τη ζωή να νικάει και τον φόβο να συρρικνώνεται.

Έχω ακόμα 3 χρόνια μπροστά μου, για αυτό και παραμένω φειδωλά και συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν ζω δηλαδή, σαν άρρωστη, αλλά σαν υγιής που απλώς ελέγχεται συχνά. Η αποδοχή του καρκίνου δεν είναι μια γραμμική διαδικασία».

Κλείνοντας η Δώρα Χρυσικού σημείωσε: «Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχω περάσει από όλα τα στάδια, αυτό της μεγάλης δύναμης και αισιοδοξίας, αλλά και αυτό της κατάρρευσης, θλίψης, θυμού και των αμέτρητων “γιατί”, του φόβου που σε παραλύει, της κούρασης και πολλών άλλων καταστάσεων και συναισθημάτων. Αν μου έλεγε κανείς πριν από 5 χρόνια ότι στα 44 μου θα αρρώσταινα, θα έλεγα ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Read More

And More