Δώρα Χρυσικού: Το δημόσιο μήνυμα μετά την καταγγελία κατά του Κώστα Σπυρόπουλου

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για σωματική κακοποίηση, λεκτική και σωματική βία στο θεατρικό σανίδι. Μετά την συγκλονιστική εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα, όπου βρήκε σύμμαχους τους πρώην συμπρωταγωνιστές της στο έργο, Νίκο Ψαρρά και Δώρα Χρυσικού, ακολούθησαν η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Γερονικολού, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη εναντίον του Γιώργου Κιμούλη.

Σήμερα, είχαμε και τη νέα «βόμβα» μεγατόνων, όπου η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν τον Κώστα Σπυρόπουλο για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Με τις εξελίξεις στον χώρο της υποκριτικής να είναι ραγδαίες, η Δώρα Χρυσικού θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebook:

“Μετά τις απανωτές καταγγελίες συναδέλφων για κακοποιητικές συμπεριφορές κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Λογικό και αναμενόμενο. Δεν πειράζει όμως γιατί τόσα χρόνια τον χάναμε εμείς, τα κορίτσια και αγόρια που πέσαμε στα ασεβή χέρια σας, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Ας έρθουν όλα στο φως πια. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και όταν ξαναανοίξουν τα θέατρα θα ξανασυστηθούμε, και θα ανασάνουμε αλλιώς, και θα ξέρουμε πως αυτή η νίκη είναι όλων μας. Τα λέω αυτά και δάκρυα κυλάν απ τα μάτια μου, σκεφτόμενη το θάρρος και τη γενναιότητα των συναδέλφων μου, τα χρόνια της ντροπής, της ενοχής, της απαξίωσης και του φόβου , του κινδύνου . Της σιωπηλής υποψίας ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Μιλάω αυτές τις μέρες με συναδέλφους μου και όλοι λέμε το ίδιο «κάτι αλλάζει ρε γαμ@το» . Καιρός ήταν. Τώρα είναι της μόδας η αλήθεια. Είμαστε εμείς . Και σε όσους δεν αρέσει ΞΥΔΙ”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Δες το post της Δώρας Χρυσικού:

Read More

And More