Δούκισσα Fergie: Γιατί κινδυνεύει να πάει 22 χρόνια φυλακή στην Τουρκία;

Προβλήματα με τις Τουρκικές Αρχές φαίνεται πως έχει η Δούκισσα του York Fergie, η οποία κατηγορείται πως μαγνητοσκόπησε παράνομα ανήλικα παιδιά που εγκατέλειψαν οι οικογένειές τους στα ορφανοτροφεία. Το ντοκιμαντέρ της Sarah Ferguson την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 22 χρόνια φυλάκισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mail”, το τουρκικό δικαστήριο κατηγορεί την Δούκισσα για την παράνομη μαγνητοσκόπηση σκηνών από ορφανοτροφεία, όπου γονείς είχαν εγκαταλείψει τα παιδιά τους. Η Fergie είχε κάνει ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ γι’ αυτό το θέμα, το οποίο είχε παρουσιάσει στο ITV, το 2008 και έδειχνε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Σε αυτό παρουσιάζονταν παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους και το προσωπικό του ιδρύματος να μην έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να τα φροντίσει. Οι σκηνές είχαν προκαλέσει σοκ, όταν προβλήθηκαν, αλλά η Τουρκία αντέδρασε λέγοντας πως η Fergie δεν είχε πάρει άδεια και ότι όλο αυτό ήταν μια υποκινούμενη εκστρατεία κατά της χώρας.

Αν και ο εκπρόσωπός της ισχυρίστηκε πως για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχαν άδεια από τις Βρετανικές και Τουρκικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο κατά της Fergie έγινε χθες ερήμην της για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής πέντε ανήλικων παιδιών. Η ίδια έρχεται, έτσι, αντιμέτωπη με την μέγιστη ποινή των 22 χρόνων φυλάκισης στην Τουρκία, αν καταδικαστεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για την επόμενη δίκη.

Read More

And More