Η άγνωστη αδερφή της Δούκισσας μιλάει για τη ζωή της τραγουδίστριας!

Η Δούκισσα ήξερε πολύ καλά να κρατάει τη προσωπική της ζωή για εκείνη και τους ανθρώπους της. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είχε μία ετεροθαλή αδερφή, τη Δούκισσα Φωταρά του Δημητρίου. Η άγνωστη αδερφή της μεγάλης τραγουδίστριας λύνει τη σιωπή της.

”Έχασα την κολλητή μου. Συμπάσχουμε, κι εγώ και ο σύζυγός μου. Να σκεφτείτε ότι στον γιο μας δεν είπαμε τίποτα για να μην τον στενοχωρήσουμε, αγαπούσε πολύ τη θεία του. Στο τελευταίο αντίο στεκόμουν πίσω, πονούσα. Ο Δημήτρης Χιονάς με πήρε και με πήγε στο φέρετρο”, περιγράφει η μικρότερη Δούκισσα στην Espresso.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Φωταράς παντρεύεται τη μητέρα της τραγουδίστριας. Όταν η Δούκισσα γεννιέται, εκείνος ζητάει διαζύγιο και το 1941 παντρεύεται μία άλλη γυναίκα με την οποία αποκτά ακόμη μία κόρη. Την ονόμασε και εκείνη Δούκισσα. Τα κορίτσια δεν γνώριζαν τίποτα η μία για την ύπαρξη της άλλης. Ώσπου…

”Μου το αποκάλυψε η μητέρα μου επειδή είχε αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός και θα το μάθαινα. Και όταν έφυγε από τη ζωή μου έδωσε ευχή και κατάρα: Με αυτό το παιδί, εννοώντας την ετεροθαλή αδερφή μου, μην τσακωθείς ποτέ. Η μητέρα μου γεφύρωσε το χάσμα που υπήρχε στην ψυχή μας. Με δική μου πρωτοβουλία πήγα και την βρήκα στον Διογένη όπου εμφανιζόταν με την Άννα Βίσση και τον Φίλιππο Νικολάου. Με καλοδέχτηκε. Φιλικότατα και με ειλικρίνεια. Εάν μου έδειχνε ψυχρότητα, δεν θα την ενοχλούσα ξανά”, αποκαλύπτει η Δούκισσα.

Οι δύο γυναίκες ήταν πολύ δεμένες: ”Στηρίξαμε τη σχέση μας στο μέλλον, δεν αναφερόμασταν στα παλιά. Εγώ δεν έλεγα ποτέ ο πατέρας μου για να μην την κάνω να ζηλέψει, έλεγα ο πατέρας. Ήταν η κολλητή μου. Σκεφτόταν η μία την άλλη από μακριά. Τη σχέση αγάπης που μας έδενε τη χτίσαμε σιγά – σιγά και δεν έμοιαζε με τις σχέσεις που έχουν άλλα αδέρφια, που πολλές φορές δεν μιλούν μεταξύ τους”.

Η Δούκισσα είναι διευθύντρια σε Γυμνάσιο, φιλόλογος και λογοτέχνιδα.

Read More

And More