Δύο ανήλικα κινδύνευσαν να πνιγούν σε πισίνα!

Δύο ανήλικα κινδύνευσαν να πνιγούν σε πισίνα! | tlife.gr

Δύο ανήλικα παιδάκια στα Χανιά κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους όταν έπεσαν σε πισίνα χωρίς την επίβλεψη των γονιών τους. Μιλάμε για δύο περιπτώσεις, δύο διαφορετικές οικογένειες που παραθερίζουν σε ξενοδοχεία των Χανίων με πισίνα.

Στη πρώτη περίπτωση ένα παιδάκι δύο ετών, διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στη πισίνα χωρίς σωσίβιο καταλήγοντας έτσι στον πυθμένα. Ευτυχώς το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό και στο παιδάκι δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ομάδα του ΕΚΑΒ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένα παιδί 7 χρονών έπαθε επιληπτική κρίση και γλίστρησε στη πισίνα. Ευτυχώς και σε αυτή τη περίπτωση όσοι βρίσκονταν μπροστά έδρασαν άμεσα και αποφεύχθηκε το μοιραίο.

Ο κύριος Στέλιος Λαμπάκης, γιατρός του τομέα Χανίων του Εκάβ δηλώνει: »Και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους όμως μας δίνεται η ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η προσοχή των γονέων προς τα παιδιά πρέπει να είναι αδιάκοπη. Τα παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, ανεξαρτήτως αν είναι θάλασσα η πισίνα, αν τα νερά είναι ρηχά η βαθιά, ακόμα κι αν μιλάμε για μια λεκάνη με νερό στο σπίτι, θα πρέπει να είμαστε πολύ κοντά τους. Να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας ούτε δευτερόλεπτο γιατί δεν ξέρουμε πότε θα κάνουν κάτι παράτολμο».

READ more