Δύσκολη η σημερινή μέρα!

Εν αναμονή της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης των τελευταίων χρόνων ξημέρωσε η σημερινή ημέρα.

Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν πορείες διαμαρτυρίας ενώ καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά προκαλώντας όμως αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Για να αποφύγεις την ταλαιπωρία της σημερινής ημέρας διάβασε τι θα παραμείνει κλειστό σήμερα και τι όχι….

Ποιοι απεργούν
– ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

– 24ωρη απεργία αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα.

– Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου.

– Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό επίσης.

– Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – ΚΗΕ, όπως επίσης και οι μηχανικοί.

– Μην περιμένεις να ενημερωθείς καθώς απεργούν τα ΜΜΕ! Χωρίς δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές σήμερα στην τηλεόραση. Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά αλλά την Πέμπτη μην τις ψάξετε στα περίπτερα.

– Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, Καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα σε περίπτωση που ταξιδεύετε σήμερα, γιατί αναμένεται να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι πτήσεις.

– Και οι δάσκαλοι απεργούν καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει κηρύξει 48ωρη απεργία. (ΔΟΕ).

– Χωρίς ταξί το Λεκανοπέδιο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

– Στάση εργασίας ανακοίνωσαν και οι υπάλληλοι της Βουλής από τις 11.00 μέχρι τις 15.00.

– Επίσης, 24ωρη πανελλαδική κήρυξε και η ΟΤΟΕ.

Πορείες
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.

Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Χειρόφρενο θα τραβήξουν Τετάρτη την τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λεωφορείο, Τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ από τις 10:00 – 16:00 για να μεταφέρουν τους απεργούς στις πορείες συγκεντρώσεως που θα γίνουν στο κέντρο.

Καταστήματα
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης (και όχι από τις 12.30 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων.

Ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην απεργία και τα καταστήματα στην πρωτεύουσα θα είναι ανοιχτά.

Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει το πρωί και το βράδυ της Τετάρτης η Θεσσαλονίκη λόγω της συμμετοχής, υπό τη μορφή στάσης εργασίας, των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η στάση θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δυο πορείες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ, καλούν σε συγκέντρωση στην Αρχαία Αγορά στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10:30, ενώ στις 10:30 σε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου καλεί και το ΠΑΜΕ

Read More

And More