Ε. Ράπτη: ”Η λάμψη της δημοσιότητας είναι επώδυνη”

Μία από τις γοητευτικότερες και δυναμικές γυναίκες του Κοινοβουλίου, η Έλενα Ράπτη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ”Real Life”, μίλησε για την κρίση και τους υπεύθυνους αυτής, την μονογονεϊκή οικογένεια και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη σχέση της με τον γνωστό δικηγόρο, Γιάννη Μαρακάκη.

Σχετικά με τη δημοσιότητα και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τη διαχειριστεί κάποιος
”Είναι δύσκολο. Η λάμψη της δημοσιότητας όσο εντυπωσιακή φαίνεται στην αρχή, τόσο επώδυνη είναι στη συνέχεια. Χρειάζονται μέτρο και αντοχές για να τη χειριστείς σωστά.”

Τα ΜΜΕ εδώ και καιρό τη μια την παντρεύουν και την άλλη τη χωρίζουν. Σχετικά με τα δημοσιεύματα γύρω από την προσωπική της ζωή
”Στην αρχή εκπλήσσεσαι, μετά θυμώνεις, μετά αναζητείς τρόπους ν’ αμυνθείς σ’ αυτήν την προσωπική παραβίαση και στο τέλος συνηθίζεις.”

Λατρεύει την οικογένεια. Σχετικά με την μονογονεϊκή…
”Δεν θα έκανα μια μονογονεϊκή οικογένεια από επιλογή, επειδή πιστεύω συνειδητά στην ίση αξία των γονέων στο οικοδόμημα της οικογένειας. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζω με πάθος τις μονογονεϊκές οικογένειες. Γιατί οι μόνοι γονείς φέρουν ένα βαρύ φορτίο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ στην οικογένεια ως θεσμό.”

Σχετικά με την κρίση και την ευθύνη των πολιτικών
”Ίσως η ευθύνη να μην είναι μόνο των πολιτικών. Είναι όμως κυρίως αυτών, που με τη διαδρομή και τις αποφάσεις τους ζημίωσαν τη χώρα. Αν ”συνέργησαν” και πολίτες είναι γιατί το πολιτικό σύστημα δημιούργησε τις προϋποθέσεις. Την ατιμωρησία, την ελάχιστη προσπάθεια, τη διαφθορά παντού, την αναξιοκρατία. Ο κόσμος έχει μια δικαιολογημένη οργή. Νιώθει αβέβαιος για το μέλλον του. Η ευθύνη έχει δίκαια καταλογιστεί στο πολιτικό σύστημα και συχνά προσωποποιείται. Θεωρώ πως υπάρχουν φορές που πολιτικοί στοχοποιούνται χωρίς να έχουν φταίξει. Δεν συμφωνώ σε ακραίες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας.”.

Read More

And More