Έφη Παπαϊωάννου:Το βραβείο που έδωσε στη μνήμη του αδικοχαμένου συζύγου της, Άντη Χατζηκωστή!

Από την απονομή των βραβείων “Madame Figaro Γυναίκα της Χρονιάς”, δεν μπορούσε να λείπει η γνωστή Κύπρια σχεδιάστρια Έφη Παπαϊωάννου, η οποία επιμελήθηκε και τις εμφανίσεις της παρουσιάστριας Ζέτας Μακρυπούλια με τις μοναδικές δημιουργίες της.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Έφη και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απένειμαν σε μια μητέρα με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και ανιδιοτελούς αγάπης το βραβείο Πρωτείον Ζωής Άντη Χατζηκωστή, στη μνήμη του αδικοχαμένου συζύγου της σχεδιάστριας.

Στην εκδήλωση την συνόδευσε ο πολύ καλός της φίλος Παντελής Καναράκης

Με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο

Η Έφη Παπαϊωάννου έχει δηλώσει στο TLIFE για τη δύσκολη περίοδο μετά τη δολοφονία του Άντη: “Παρόλο που εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι δυνατή, τη δύναμη μου την τραγική εκείνη στιγμή την άντλησα από τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τον Θεό… Ξέρεις, είναι παράξενο. Μόνο όταν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό ή τραγικό είναι που αντιλαμβανόμαστε ή που αναγνωρίζουμε τις δυνάμεις ή τις αντοχές που κουβαλάμε μέσα μας. Είναι πολλά τα αποθέματα δύναμης που κουβαλάμε… Όλοι οι άνθρωποι, όχι μόνο εγώ. Και είναι εκπληκτική η στιγμή εκείνη που συνειδητοποιούμε τα αποθέματα δύναμης που διαθέτουμε, όταν πραγματικά αντέχουμε και αντιστεκόμαστε και ξεπερνάμε με προσπάθεια τα δύσκολα. Για μένα η τραγική στιγμή εκείνη ήταν στοίχημα ζωής. Για τα παιδιά μου… Ο χρόνος προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι γιατρός. Μας βοηθά απλώς να ζούμε με τα νέα δεδομένα. Και για μένα το τραγικό αυτό γεγονός, που με καθόρισε και ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή μου, θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο μέσα μου…

Read More

And More