Έφυγε από τη ζωή στα 63 του ο Ανδρέας Βγενόπουλος – Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας

Την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ έφυγε από τη ζωή από καρδιακή ανακοπή σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος

O Aνδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1953 και ήταν επιχειρηματίας, ενώ υπήρξε και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού στην ξιφασκία.

Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας “Βγενόπουλος και συνεργάτες”, ενώ παράλληλα στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην “Thenamaris Shipping”.

Ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του “Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ”, αλλά και της Marfin Popular Bank.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας τα έτη 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε επιπρόσθετα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

Μεγάλη του αδυναμία ήταν το γήπεδο, όπου συχνά τον βλέπαμε στις κερκίδες των επισήμων μαζί με την σύζυγό του Ρίτα Σουβατζόγλου. Η Ρίτα ήταν η δεύτερη σύζυγος του Ανδρέα Βγενόπουλου και το στήριγμά του σε όλα τα τελευταία χρόνια. Πάντα διακριτικά στεκόταν στο πλευρό του και παρόλο που οι κοινές επίσημες εμφανίσεις τους ήταν λίγες και επιλεκτικές, το ζευγάρι δεν έκρυβε το πόσο ευτυχισμένο ήταν μαζί.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Read More

And More