Έφυγε από την ζωή η Δούκισσα

Σήμερα στις 3:15 τα ξημερώματα η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού έχασε την μάχη με τον θάνατο. Άφησε την τελευταία της πνοή σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας. Η Δούκισσα πάλευε χρόνια με τον καρκίνο. Τελικά δεν άντεξε.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο.

Τον τελευταίο καιρό η τραγουδίστρια ήταν αρκετά καταβεβλημένη και κουρασμένη και είχε απομονωθεί στο σπίτι της.

Η Δούκισσα Φωταρά, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941. Μπήκε στο χώρο του θεάματος από πολύ νωρίς. Στα 12 της πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό χορού στο Πασαλιμάνι, βγήκε πρώτη και δούλεψε ως χιορεύτρια για ένα καλοκαίρι. Από τότε δούλεψε για αρκετό καιρό στο συνδυάζοντας χορό και τραγούδι ενώ μετά την κέρδισε αποκλειστικά το τραγούδι.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο γιούς από κάθε γάμο. Τον Κυριάκο και το Δημήτρη.

Την πρώτη της δισκογραφική δουλειά την έκανε μόλις στα 13 της χρόνια. Τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες που άντεξαν στα χρόνια.

Μερικές από τις μεγάλες της επιτυχιες ήταν τα τραγούδια: “Άνθρωποι είμαστε “, “Αναμνήσεις”, “Ατάκα κι επί τόπου”, “Παληκάρια”, “θέλω τα όπα μου”, “Το μωρό” .

Η κυρία του λαϊκού τραγουδιού συμμετείχε και σε αρκετές ελληνικές ταινίες δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο, το Μάνο Κατράκη, τον Παντελή Ζερβό.

Το καλοκαίρι πάντρεψε τον πρωτότοκο γιό της Κυριάκο και βάφτισε τον μονάκριβο εγγονό της. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι,γιατί είχε σπάσει το πόδι της, είχε δηλώσει τότε ότι ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής της !

Την ημέρα του γάμου είχε δηλώσει στην εφημερίδα Espresso:

«Είμαι κατασυγκινημένη. Αυτές οι στιγμές είναι από τις πιο σημαντικές στη ζωή του ανθρώπου και συμβαίνουν μια-δυο φορές, ανάλογα με το πόσα παιδιά έχεις. Κι αν προλάβεις να τα δεις και να τα καμαρώσεις! Είμαι ευτυχισμένη που με αξίωσε ο Θεός να τις ζήσω.Δυστυχώς έσπασα το πόδι μου και δεν μπορούσα να περπατήσω. Παραπάτησα την ώρα που έμπαινα στο αυτοκίνητο για να επισκεφτώ τον γιατρό μου» διευκρινίζει και συμπληρώνει: «Θα περάσει, απλώς έτυχε να συμβεί τώρα που είχαμε και τις ετοιμασίες του γάμου. Ταλαιπωρήθηκα λίγο. Θα ήθελα να μην ήμουν στο καροτσάκι, να έχω τη θέση μου, να το χαρώ διαφορετικά. Τι να κάνουμε όμως… Ας είναι ευτυχισμένα τα παιδιά, αυτό έχει σημασία και αυτό μ’ ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα».

Δες το βίντεο με την τελευταία συνέντευξη της Δούκισσας:

Read More

And More