Έφυγε στα 16 της η μικρότερη υπάλληλος της Microsoft

Η Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν ήταν μόλις 16 ετών. Η πιο μικρή σε ηλικία εργαζόμενη της Microsoft. Το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα και άδικα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η Arfa Karim Randhawa υπέστη επιληπτική κρίση και ανακοπή καρδιάς. Έπεσε σε κώμα στις 22 Δεκεμβρίου και δε συνήλθε ποτέ. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε εξαρχής προσφερθεί να πληρώσει τη θεραπεία της.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρότεινε στην οικογένειά της να μεταφερθεί στις ΗΠΑ. όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να μετακινηθεί.

Μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Λαχώρη και εισήχθη στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όμως η Arfa δεν άντεξε. Μια επιπλοκή στην τραχειοτομή της προκάλεσε αιμορραγία στο λαιμό.

Η ιδιοφυΐα της Arfa φάνηκε από πολύ νωρίς. Μόλις σε ηλικία 9 ετών έγινε η πιο νέα επαγγελματίας, πτυχιούχος της Microsoft. Και εντυπωσίασε ακόμη και τον ίδιο τον Bill Gates, που την κάλεσε να επισκεφτεί τα κεντρικά της εταιρίας στο Ρεντμοντ της Ουάσινγκτον. Και εκεί εντυπωσίασε ξανά τους πάντες με την ευφυΐα της.

Στη φωτογραφία είναι εννιά ετών

Το 2005 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο «Fatimah Jinnah» στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, ενώ την βράβευσε και ο πρόεδρος της χώρας της.

Τον Νοέμβριο του 2006 κλήθηκε από τη Microsoft να μιλήσει σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Βαρκελώνη. Ήταν η μοναδική Πακιστανή ανάμεσα σε 5.000 άτομα.

Ο Βill Gates, ο οποίος προσφέρθηκε να πληρώσει τα πάντα για τη θεραπεία της Karim, δήλωσε συντετριμμένος από το θάνατό της και την απώλεια ενός τέτοιου σπάνιου ταλέντου. Μάλιστα πρότεινε στην οικογένεια να μεταβεί η Karim στις ΗΠΑ για καλύτερη θεραπεία.

ο πατέρας της, Amjad Karim, ευχαρίστησε τον ιδρυτή της Microsoft για τις προσπάθειές του και είπε ότι η κόρη του ήταν μια σπίθα που «είχε προσοχή και αγάπη από τον καθένα στον πλανήτη»

Πακιστανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι θα ανεγερθεί προς τιμήν της στο Καράτσι μόνιμο μνημείο.

Εκατοντάδες άνθρωποι, διάσημες προσωππικότητες και μη, καθώς και φίλοι και συμφοιτητές της Karim συγκεντρώθηκαν εκεί, για να πουν το τελευταίο αντίο στην 16χρονη.

In her honour: Crowds gather in the streets as Arfa Karim Randhawa's body was taken to her native village Ram Dewali, Faisalabad for burial

Δες βίντεο από τη μετάδοση της είδησης του θανάτου της

Read More

And More