Είναι οι γηραιότερες δίδυμες του κόσμου!- Έσβησαν 196 κεράκια!

Ο λόγος για τις Ραϊμόντ και Λυσιέν Βατλάντ. Είναι οι μεγαλύτερες δίδυμες αδελφές στον κόσμο και πρόσφατα έσβησαν 196 κεράκια. Για το λόγο αυτό μπήκαν και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnes.

Οι δύο αδελφές αποκάλυψαν τα μυστικά της μακροζωίας τους. Αθλούνται τακτικά, πίνουν λίγο αλκοόλ και φυσικά διαθέτουν χιούμορ. Η μία πίνει ουίσκι και η άλλη απόσταγμα από αρωματισμένο γλυκάνισο. Οι δίδυμες είναι 98 χρονών και κατάγονται από την Γαλλία.

Γεννήθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου του 1912, με δέκα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. Οι δύο πανομοιότυπες δίδυμες έχουν ζήσει όλα τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα- αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες , η πιο ισχυρή και οδυνηρή ανάμνηση τους είναι η εικόνα του πατέρα τους να φεύγει για να πολεμήσει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Οι δύο γυναίκες δήλωσαν πως αν και έχουν ζήσει μια ”γεμάτη” ζωή ακόμα νιώθουν σαν να είναι 20 χρονών. Εχουν παντρευτεί συνολικά τέσσερις φορές και έχουν επτά εγγόνια και 13 δισέγγονα.

Παρά τις πολλές εμπειρίες που έχουν βιώσει, δηλώνουν πως δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα. ”Ζούμε το παρόν, δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι το παρελθόν που δεν ξαναγυρνά ή το μέλλον που δεν το γνωρίζεις. Με τη φαντασία μας είμαστε ακόμη είκοσι χρόνων» υπογραμμίζει η Λυσιέν.

Read More

And More