Είναι τεσσάρων ετών και δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του!

Ένα τετράχρονο αγοράκι με αυτισμό από τη Βρετανία, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο διατροφικό πρόβλημα. Εξαιτίας μίας αρνητικής εμπειρίας όταν ήταν βρέφος, αρνείται πεισματικά να φάει ή να πιει οτιδήποτε γιατί φοβάται.

Ο Ντάνιελ Χάρισον όταν ήταν βρέφος, υπέστη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο πόνος που του προκάλεσε, τον έκανε να μην αντέχει το φαγητό. Από τότε δεν έχει βάλει ποτέ φαγητό στο στόμα του ούτε καν νερό.

Οι γονείς του έχουν απελπιστεί κι έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα προκειμένου να γίνει καλά το παιδί τους. Προς το παρόν ο τετράχρονος τρέφεται με έναν σωλήνα ο οποίος καταλήγει κατευθείαν στο στομάχι του.

Μια νέα ελπίδα γεννήθηκε όταν έμαθαν για μια κλινική στο Γκρατς της Αυστρία, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν τη λύση που αναζητούν. Οι ιθύνοντες της κλινικής ισχυρίζονται ότι θεράπευσαν 12 παρόμοιες περιπτώσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Για να καταφέρουν να πάει όμως εκεί ο Ντάνιελ χρειάζεται να συγκεντρώσουν 22.000 λίρες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν καλύπτει τα έξοδα για το ταξίδι.

«Δεν υπάρχει, ιατρικά, τίποτα που να τον σταματά να τρώει. Είναι όλα μέσα στο μυαλό του, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον βοηθήσει», τόνισε ο πατέρας του, Κέβιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ, πέρυσι, ήταν ένα από τα θύματα της γρίπης των χοίρων, η οποία μετεξελίχθηκε σε πνευμονία και του κατέστρεψε τον έναν πνεύμονα.

Read More

And More