Εκλογές 2023 – Debate: Το παρασκήνιο της συνάντησης των έξι δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου, 11 ημέρες πριν από τις εκλογές. Στόχος είναι να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και μεταξύ άλλων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Τον ANT1 θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Παπαδάκης, τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Οι έξι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες:

«Είμαι 42 ετών και είμαι η παλιότερη στη διαδικασία του debate. Το 2007 ήταν το πρώτο, δεν έχει σημασία, κάποτε γίνονται μάχες. Υπήρχε καλή συνεννόηση με όλους» είπε μεταξύ άλλων, η Σία Κοσιώνη στους Αταίριαστους, τονίζοντας πως υπήρχε καλή διάθεση.

Το παρασκήνιο της συνάντησης των δημοσιογράφων

 

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των 6 δημοσιογράφων για το προεκλογικό ντιμπέιτ στις 10 Μαΐου μετέφερε στον Alpha και στο T-live ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής.

Δες περισσότερα στο βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στο debate θα είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,

2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,

3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,

4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και

5) Περιβάλλον και Ενέργεια.

Οι δημοσιογράφοι θα έχουν 30 δευτερόλεπτα για να τοποθετηθούν, 1,5 λεπτό οι πολιτικοί αρχηγοί για να απαντήσουν.

Θα επανέλθουν οι δημοσιογράφοι με 15 δευτερόλεπτα και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν 40 δεύτερα προκειμένου να δώσουν διευκρινιστική απάντηση.

Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More