Εκλογές 2023: Οι celebrities που διεκδικούν τη ψήφο στις επερχόμενες εκλογές

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου πλησιάζουν και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ριχτεί στη μάχη… της ψήφου!

Και στις φετινές βουλευτικές εκλογές δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz που πήραν την απόφαση να μπουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Δημοσιογράφοι, αθλητές, ηθοποιοί αλλά και παρουσιαστές ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους και αναμένουν από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τα ονόματά τους την Κυριακή 21η Μαΐου, δίνοντάς τους έτσι μια ευκαιρία να αναδείξουν και τις πολιτικές ικανότητές τους.

Πρόσωπα που έχουν το δικό τους κοινό και πιθανώς αυτό το κοινό να συμμεριστεί και τις πολιτικές ιδέες τους…

Νέα Δημοκρατία

 

Με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι υποψήφιος ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα δώσει τη μάχη των εκλογών στον νομό Ιωαννίνων.

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος αλλά και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης.

 

Υποψήφια ξανά με τη Νέα Δημοκρατία η Νόνη Δούνια η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς.

«Δεν έχω άγχος. Έχω θέληση. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές μου. Αγαπώ την πόλη μου, τον Πειραιά, και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. στον Πειραιά και στα νησιά μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου», δήλωσε πρόσφατα η Νόνη Δούνια σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά.

ΣΥΡΙΖΑ

 

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός μουσικός Μιθριδάτης ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν ως μέλος του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια».

Με μια φωτογραφία δίπλα στον Μάριο Αθανασίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ηθοποιού στις εκλογές 2023.

«Με το ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται το όραμα για μια κοινωνία όπως την φαντάζομαι. Σέβομαι την πολιτική θέση του καθενός και δεν αντιλαμβάνομαι κανένα ως αντίπαλο. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κοινό στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους , αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε καλύτεροι», είχε αναφέρει ο Μάριος Αθανασίου για την υποψηφιότητά του.

Η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και έτσι θα είναι υποψήφια στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ή θα μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και η Ράνια Θρασκιά. Με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την πρώην παρουσιάστρια και σύμβουλο ψυχικής υγείας, η οποία θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023.

Η συγγραφέας και ηθοποιός, Άννα Χατζησοφία θα είναι επίσης υποψήφια βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Μπορεί οι περισσότεροι να την γνωρίζουν ως σεναριογράφο δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών, ωστόσο, η Άννα Χατζησοφιά, μετρά περισσότερο από μια δεκαετία άμεσης εμπλοκής με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)

 

Ο Διονύσης Τσακνής, τραγουδιστής και συνθέτης, θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Βαγγέλης Σερίφης γνωστός ως (Dj Rico). 

«Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι ασχολούμαι με τα κοινά από το 2002, και στο συνδικαλιστικό κομμάτι ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήμουν υποψήφιος αρκετές φορές. Αυτή τη φορά το κόμμα επέλεξε να με τιμήσει με μια πρόταση υποψηφιότητας. Υπάρχουν πολλά μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Δουλεύω περίπου 20 χρόνια στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης» είχε τονίσει ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στο Πρωινό Μας. 

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική, Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία και Παύλος Ορκόπουλος στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μάθουν για το ΚΚΕ. Έρχονται σε συσκέψεις και κάνουμε συζητήσεις και να δουν τι λέμε. Υπάρχει μια εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το εισπράττουμε χρόνια», δήλωσε πρόσφατα η Λίλα Καφαντάρη σε συνέντευξή της.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Υποψήφιος στις εκλογές 2023 και ο ηθοποιός και Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, η γνωστή τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Εκλογές 2023 με την παράταξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Αποφάσισα φίλοι μου, να δράσω και να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο του, που έχει πάρα πολύ διάθεση να παλέψει για τους άλλους. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε η Τζώρτζια Κεφαλά.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙ.ΝΑΛ

 

Ο Σπύρος Πώρος αποκάλυψε μέσα από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών πως θα βάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, απ’ όπου και κατάγεται.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spiros Poros (@spiros.poros)

 

Υποψήφιος στις εκλογές στις 21 Μαΐου θα είναι ο αδερφός του Νίκου Ξυλούρη, Αντώνης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Ψαραντώνης. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25.

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έκανε από τον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 βρίσκεται και η πρώην βουλευτής και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Μάνια Παπαδημητρίου.

 

Read More

And More