Εκλογές 2023: Οι γυναίκες δίπλα στους πολιτικούς αρχηγούς που τους στηρίζουν στη δύσκολη προεκλογική μάχη

Η 21η Μαΐου έφτασε και σήμερα λαμβάνουν χώρα οι βουλευτικές εκλογές του 2023! Οι πολιτικοί αρχηγοί όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται σε συνεχείς προεκλογικές εκδηλώσεις για να κερδίσουν την προτίμηση των Ελλήνων πολιτών.

Οι περισσότεροι έχουν ως βασικό στήριγμά τους την οικογένειά τους, τις συζύγους τους και φυσικά τα παιδιά τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί από την πρώτη στιγμή βασίζονται στις γυναίκες της ζωής τους, οι οποίες φυσικά στηρίζουν έμπρακτα και με όποιον τρόπο μπορούν το έτερον ήμισυ τους. 

Ποιες είναι οι σύντροφοι και οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών; Οι δυναμικές γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τους ισχυρούς άντρες και τους υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή;

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι μια υπέροχη οικογένεια και τα τρία παιδιά τους (Κωνσταντίνος, Δάφνη, Σοφία) αποτελούν για εκείνους όλη τους τη ζωή. Τόσο η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού όσο οι κόρες και ο γιος του βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζουν έμπρακτα σε κάθε αγώνα που δίνει για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Αίγυπτο και τη Βαρσοβία ενώ η γιαγιά της, Μαίρη Άνταμς, προέρχεται από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ, πριν από 30 περίπου χρόνια και παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα, ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν άλλα δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki)

 

«Βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε μια παρέα πρωτοετών Ελλήνων κι ένας κοινός φίλος μας τη σύστησε ως μια Ελληνίδα που θα έρθει του χρόνου στο πανεπιστήμιο και θέλει να της πούμε λίγα πράγματα. Όταν τελείωσε η συνάντηση, φύγαμε έχοντας την εντύπωση και οι δύο ότι ο άλλος είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Τελικά, γίναμε καλοί φίλοι και ακολούθησαν τα υπόλοιπα. Η απόφασή μου να παντρευτούμε ήταν η πιο σωστή της ζωής μου» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της η Μαρέβα Μητσοτάκη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

 

Η Μαρέβα στέκεται ως βράχος δίπλα στον σύζυγό της με όλες της τις δυνάμεις, από τα φοιτητικά τους χρόνια, σε κάθε προεκλογικό αγώνα που δίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε όλα τα ταξίδια. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού τον συνοδεύει σε κάθε επίσημη εμφάνισή του αλλά και στα ταξίδια στο εξωτερικό.

«Η πολιτική είναι σημαντική αλλά πάνω απ’ όλα είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλέξης Τσίπρας – Μπέττυ Μπαζιάνα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παλέψει κι αυτός στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου για την Πρωθυπουργία της Ελλάδας, έχοντας ως σύμμαχο από την πρώτη στιγμή τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

Το ζευγάρι έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2009 και μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο-Παύλο και τον Ορφέα-Ερνέστο.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίστηκαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Συνέχισαν να είναι συμμαθητές και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, ενώ παράλληλα ήταν μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου. Αμφότεροι, δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Αριστεράς και πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων, ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Έχω την αίσθηση ότι η Μπαζιάνα πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω» έχει εξομολογηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Ο ίδιος έχει υπογραμμίσει επίσης ότι η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στο ότι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη σχέση τους.

«Είμαστε μαζί πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας και των δυο μας μέσα από τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω, θα τα είχα σε ασυδοσία. Από ένα σημείο και μετά πλάθεται ο χαρακτήρας του άλλου». 

«Εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό», περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας για τη σχέση του με την Μπέττυ Μπαζιάνα.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τον άντρα της ζωής της έμπρακτα, δίνοντας το παρών σε όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις, παρακολουθώντας με προσοχή όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόκειται να δώσει τον δικό του αγώνα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχοντας στο πλευρό του μια άκρως δυναμική γυναίκα, την εικαστικό Δανάη Στράτου.

Η Δανάη Στράτου τυχαίνει να είναι μέλος της πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής. Συγκεκριμένα είναι κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα – Στράτου, μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες εικαστικούς, από την οποία έχει κληρονομήσει και το καλλιτεχνικό γονίδιο. Μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, σ’ ένα περιβάλλον άλλωστε, όπου η τέχνη έπαιζε καθοριστικό ρόλο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια μια έρευνας που έκανε εκείνη με τίτλο «Cut-7 διαχωριστικές γραμμές». «Μέσα σε αυτή την διαδικασία γνώρισα τον Γιάνη και γίναμε ζευγάρι. Αυτό μας ένωσε απόλυτα και από τότε είμαστε μαζί. Σίγουρα έχω εμβαθύνει πολύ περισσότερο έκτοτε μέσα από τον διάλογο και τη συνύπαρξη μαζί του. Ο ένας έχει επηρεάσει τον άλλον» έχει αποκαλύψει η Δανάη Στράτου.

Η γοητευτική εικαστικός έχει αναφέρει επίσης πως όταν γνωρίστηκαν ήταν και οι δύο παντρεμένοι με άλλους ανθρώπους και για αυτό δεν τέθηκε θέμα φλερτ, ενώ για τη γνωριμία τους, ευθύνεται μία κοινή τους φίλη. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Δανάη Στράτου, αμέσως υπήρχε χημεία μεταξύ των δύο -σε πνευματικό επίπεδο – κι έτσι περάσαν ώρες συζητώντας. Όταν και οι δύο χώρισαν, ένα χρόνο μετά βρέθηκαν ξανά τυχαία στο δρόμο και έτσι ξεκίνησε και η ερωτική τους ιστορία.

Να σημειώσουμε πως εκτός από την Δανάη Στράτου, η δεύτερη γυναίκα της ζωής του Γιάνη Βαρουφάκη είναι αναμφισβήτητα η κόρη του, Ξένια. Η 18χρονη ζει με την μητέρα της στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϋ και μιλά ατελείωτες ώρες με τον πατέρα της στο Skype, πειράζοντάς τον για την λογοδιάρροια που τον πιάνει. Mε την τωρινή οικογένειά του έχει άψογες σχέσεις κι έρχεται πολύ συχνά στην Ελλάδα.

Νίκος Ανδρουλάκης

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε πριν δύο χρόνια την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙ.ΝΑΛ και ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου, διεκδικώντας την Πρωθυπουργία της Ελλάδας. Η ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη συνδέθηκε από νωρίς με την πολιτική αφού ο πατέρας του ήταν θερμός υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και μεγάλη του αγάπη είναι ο μοναχογιός του, ο 10χρονος Μαρίνος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Androulakis Nikos (@androulakisnick)

Με τη μητέρα του γιου του, Ελένη Ψαρρού, υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Εκείνη ήταν λίγο μικρότερή του ηλικιακά και έχει ασχοληθεί με τις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι δυο τους είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αναμφίβολα, σπουδαίο ρόλο στη ζωή του έχουν παίξει και η μητέρα του Πόπη και η αδερφή του Μαρία που στηρίζουν τις επιλογές του αθόρυβα. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Νίκου Ανδρουλάκη έχει όμως και η θεία του – αδερφή του πατέρα του -, η οποία ήταν γιατρός και η απώλειά της, από καρκίνο του στοίχισε ιδιαίτερα.

Δημήτρης Κουτσούμπας 

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ασχολείται ενεργά με την πολιτική εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ από το 2013 διατελεί  Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από τo 2013. Η σύζυγός του, Αναστασία Κοντογιάννη βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε προεκλογικό αγώνα του.

Οι δυο τους είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο ζευγάρι και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και Αναστασία Κοντογιάννη μετρούν πολλά χρόνια κοινής πορείας, ενώ γνωρίστηκαν στα πλαίσια των πολιτικών δράσεων του κόμματος, καθώς είναι και η ίδια συνδικαλίστρια.

«Πολλά χρόνια ζούσαμε χωριστά. Είχε τις δυσκολίες του, αλλά πολλές φορές ισχύει αυτό που λένε ότι η απόσταση δυναμώνει τη σχέση. Είμαστε μαζί περίπου 30 χρόνια. Γνωριστήκαμε στο κόμμα. Ήταν οργανωμένη και αυτή. Στις εκδηλώσεις γνωριστήκαμε. Όταν παντρευτήκαμε ο πρώτος της διορισμός ήταν στην Κω, πολύ μακριά. Και τότε ήμασταν μακριά. Είναι μαθηματικός. Στη συνέχεια το συνηθίσαμε. Τα τελευταία χρόνια είμαστε μαζί, γιατί είναι στην Αθήνα», είχε δηλώσει σε μια σπάνια συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυριάκος Βελόπουλος – Όλγα Πετροπούλου

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος είναι υποψήφιος και εκείνος στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Πίσω από τον γνωστό πολιτικό, υπάρχει διακριτικά η σύζυγός του, Όλγα Πετροπούλου.

Οι δυο τους ερωτεύτηκαν το 1994, όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν δημοσιογράφος και εκείνη διαφημίστρια στον τηλεοπτικό σταθμό που δούλευε. Έγιναν ζευγάρι και νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Η Όλγα δημιούργησε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο έκλεισε ώστε να αφοσιωθεί στη νεογέννητη κόρη τους. 

«Πήγαμε στην Αρετσού. Δεν υπάρχει ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που να μην πάει σε αυτήν την περιοχή. Είναι το στέκι των ερωτευμένων» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο ίδιος της εξομολογήθηκε τα αισθήματά του γοητεύοντας με τον τόσο διαφορετικό χαρακτήρα του την γερμανικής καταγωγή μέλλουσα σύζυγό του, η οποία ανέλαβε από εκείνη την ημέρα να βάλει οριστικά σε τάξη τη ζωή του. 

Φωτογραφίες: NDP, Instagram

Read More

And More