Το εξώδικο του Γιώργου Μουκίδη στον Νότη Σφακιανάκη - «Τα δημιουργήματά μου, δεν έχουν καμία σχέση με τα παραληρήματα σας»

Το εξώδικο του Γιώργου Μουκίδη στον Νότη Σφακιανάκη – «Τα δημιουργήματά μου, δεν έχουν καμία σχέση με τα παραληρήματα σας» | tlife.gr

Εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης με ανάρτησή του στο facebook έκανε γνωστό πως με εξώδικό του θα απαγορεύσει στο Νότη Σφακιανάκη   να ερμηνεύσει ξανά τραγούδια που του έχει δώσει! Σήμερα ο Γιώργος Μουκίδης θα μιλήσει στην εκπομπή Τατιάνα Live και θα εξηγήσει το λόγο που προέβη σε αυτή την κίνηση.

Στην εκπομπή ο συνθέτης θα αποκαλύψει πολλά. Στο εξώδικο στο οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρός και καυστικός, αναφέρει μεταξύ άλλων :

  1. ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ, ότι από της κοινοποιήσεως της παρούσας, ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ, ρητά και κατηγορηματικά, την εκτέλεση και ερμηνεία των παρακάτω αναφερομένων ασμάτων μου, σε οποιαδήποτε ζωντανή (live) δημόσια ερμηνεία τους (νυχτερινά κέντρα, τηλεοπτικά κανάλια, συναυλίες, ραδιοφωνικοί σταθμοί κλπ), δεν έχετε δε προς τούτο, καμία προφορική ή έγγραφη συγκατάθεσή μου και οποιαδήποτε από μέρους σας, παραβίαση, θα επισύρει εις βάρος σας, σοβαρές αστικές και ποινικές συνέπειες, μια και πέραν της προσβολής του πνευματικού έργου μου, προσβάλλετε και εμένα ως άνθρωπο και ως δημιουργό. Τα τραγούδια λοιπόν, τα οποία σας απαγορεύω να ερμηνεύετε δημόσια, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι τα κάτωθι αναφερόμενα : 1) ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΛΑ , 2) ΑΝ, 3) ΓΙΑ ΜΕΝΑ, 4) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, 5) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, 6) ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, 7) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, 8) ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΑ, 9) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ, 10) ΕΓΩ, 11) ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, 12) ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ, 13) ΕΞΩ ΒΡΕΧΕΙ, 14) ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ, 15) ΕΥΤΥΧΩΣ, 16) Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ, 17) Η ΣΤΕΛΛΑ Η ΣΜΥΡΝΙΑ, 18) ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ, 19) ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ, 20) ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ, 21) ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑ, 22) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, 23) ΚΑΡΝΤΑΣΗΣ, 24) ΚΙ ΑΝ ΠΙΝΩ, 25) ΛΥΓΑΡΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ, 26) ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ, 27) ΜΟΝΟΣ ΘΑ ΠΟΝΩ ΘΑ ΠΙΝΩ, 28) ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ, 29) ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ, 30) ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, 31) ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΑ, 32) ΟΠΩΣ, 33) ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΕΙΣ ΠΕΙ, 34) ΠΑΡΑΠΟΝΟ, 35) ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, 36) ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ, 37) ΣΥΝΤΑΓΗ, 38) ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟ, 39) ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, 40) ΤΙΠΟΤΑ, 41) ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ, 42) ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΩ, 43) ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ, 44) ΦΩΣ ΜΟΥ, 45) ΧΑΡΑΜΑΤΑ.
  1. Είναι περιττό να αναφερθώ στην τελευταία σας συναυλία, στα Τίρανα, όπου κατά την ερμηνεία και δικών μου τραγουδιών, υπονοήσατε σαφώς και αποκαλέσατε την πλειοψηφεία των Ελλήνων οκνηρούς, ίδιον της επανειλημμένης αντιφατικής συμπεριφοράς σας, όπου στο εξωτερικό υβρίζετε εμάς και στο εσωτερικό της χώρας μας, υβρίζετε όλους τους άλλους, με κοινό πάντως γνώμονα και συμφέρον, το οικονομικό κέρδος σας, το οποίο είναι αναμφισβήτητο και αδιαμφισβήτητο, όπου και αν ερμηνεύσετε, σε όποια χώρα και αν τραγουδήσετε, οποτεδήποτε και αν ευρεθείτε και οπουδήποτε και αν ομιλήσετε. Παγκόσμια σταθερά λοιπόν το οικονομικό κέρδος σας, το οποίο ουδέποτε μεταβάλλετε, όπως κατά καιρούς μεταβάλλονται οι απόψεις σας.

 

READ more