Eξουδετέρωσαν βόμβα βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη!

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που βρέθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ήταν παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξεράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας στο φάκελο του πακέτου είχε αναγραφεί η διεύθυνση “πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδα- Ιταλία” στη θέση του αποστολέα, ενώ μέσα σε μαύρη θήκη cd υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Το παγιδευμένο πακέτο “έφτασε την Παρασκευή, όμως ουδείς το άνοιξε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα “Ρεπούμπλικα” στον ιστότοπό της. “Σήμερα είδαμε κάτι πολύ ύποπτο και καλέσαμε τις δυνάμεις της τάξης”. “Η θήκη είχε διαστάσεις κόλλας χαρτιού Α4 και ο υπάλληλος κατάφερε να την απομακρύνει πριν εκραγεί”, πρόσθεσε.

Ο στρατηγός των καραμπινιέρων, Μαουρίτσιο Μετζαβίλα, πρόσθεσε ότι το εκρηκτικό πακέτο απενεργοποιήθηκε, και ότι θεωρείται πως πρόκειται για ένα ενιαίο σχέδιο με τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Για αυτό η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα της Ρώμης, Πιέρο Τσαβιότι, που ερευνά ήδη την υπόθεση των εκρήξεων στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

Οι ιταλικές ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι η έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε, πιθανόν γιατί η μπαταρία του μηχανισμού μπορεί να είχε αποφορτιστεί, δεδομένου ότι το πακέτο είχε παραδοθεί από τα ιταλικά ταχυδρομεία την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης το εκρηκτικό πακέτο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη, η οποία εξετάζεται τώρα από τις ανακριτικές αρχές.

Αξιωματούχος των καραμπινιέρων δήλωσε πως ο μηχανισμός που βρέθηκε στην ελληνική πρεσβεία είχε επίσης ομοιότητες με ένα μηχανισμό που είχε ανακαλυφθεί την περασμένη εβδομάδα στο μετρό της Ρώμης.

Ο μηχανισμός στο μετρό είχε βρεθεί μέσα σ’ ένα κουτί με καλώδια, μπαταρίες και κεραίες, όμως δεν έφερε πυροκροτητή.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More