Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων – Bίντεο

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ανάσα θα πάρουμε ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η θερμοκρασία θα σημείωση πτώση από τα βορειοδυτικά. Η… δροσιά θα γίνει ακόμη πιο αισθητή από την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα.

Σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν και οι βοριάδες, έντασης 6-8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Αύριο Σάββατο (14-7-2012) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Κυριακή (15-7-2012) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα (16-7-2012) μικρή πτώση θα σημειωθεί στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα www.emy.gr.

Δες βίντεο με την αναλυτική πρόγνωση

Read More

And More