Έλενα Ακρίτα: Αποθεώνει την Μπριζιτ Τρονιέ και τις εσπαντρίγιες της στην Ακρόπολη!

Τις εντυπώσεις με το κομψό και λιτό στυλ της έκλεψε η Μπριζίτ Τρονιέ (Brigitte Trogneux) κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (Emmanouel Macron). Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μάλιστα την Πέμπτη το μεσημέρι, λίγο πριν βρεθεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ζήτησε μια στάση για να αλλάξει τις μαύρες πανάκριβες γόβες της με εσπαντρίγιες.

Η κίνησή της αυτή, φυσικά και σχολιάστηκε θετικά, αφού η Τρονιέ έδειξε να γνωρίζει καλά το πού θα βρεθεί και να σέβεται τον αρχαιολογικό χώρο και την ιστορία του.

Την κίνηση αυτή, μάλιστα, σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα, αποθεώνοντας την Τρονιέ που αποχωρίστηκε τις γόβες της για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μνημείου: «Η Γαλλίδα Μπριζίτ Μακρόν έβαλε εσπαντρίγιες για να επισκεφτεί τα μνημεία μας. Την ώρα που πολλές Ελληνίδες πάνε με 10ποντα στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο – αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλείται στα μάρμαρα. Αυτό ρητά απαγορεύεται από τον κανονισμό των αρχαίων θεάτρων, αλλά που να το ξέρουν οι περήφανες Ελληνοπούλες».

Read More

And More