Ελένη Φουρέιρα: Η σύγκριση με την Madonna και ο χαρακτηρισμός “gay icon”

Η Ελένη Φουρέιρα ζει το όνειρό της! Η εκρηκτική τραγουδίστρια τον τελευταίο χρόνο απολαμβάνει την διεθνή της επιτυχία, ύστερα από τη συμμετοχή της στην περσινή Eurovision! Η Ελένη έχει αποκτήσει χιλιάδες θαυμαστές σε όλη την Ευρώπη και οι συναυλίες της στις ευρωπαϊκές πόλεις γίνονται sold out. Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, λίγο αφότου ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε το πρώτο της International album επέστρεψε για λίγο στη βάση της, στην Αθήνα, με σκοπό να εμφανιστεί στο Athens Pride 2019.

Η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε στη σκηνή του Pride στην Πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά τις 12:00, το βράδυ του Σαββάτου και προκάλεσε πανικό με την εμφάνισή της. 60.000 κόσμος κατέκλυσε από νωρίς όλο το χώρο της πλατείας και τους γύρω δρόμους και δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά της, να τραγουδά μαζί της και να την αποθεώνει!

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή και ξεσηκώσει τους χιλιάδες θαυμαστές της, η Ελένη Φουρέιρα παραχώρησε συνέντευξη στο Vice και μίλησε για το αν θεωρεί τον εαυτό της Gay Icon, για τη σύγκρισή της με την Madonna, για τη συνεργασία της με τον Snoop Dogg αλλά και για τη διεθνή καριέρα.

Είσαι αυτό που λέμε gay icon; Πώς έχει χτιστεί όλο αυτό;

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Δεν είχα ποτέ σκοπό για κάτι συγκεκριμένο, ούτε με τα τραγούδια μου ούτε με το στυλ μου. Έκανα πάντα αυτό που πίστευα. Τραγουδάω τα τραγούδια που μ’ αρέσουν και συμπεριφέρομαι, όπως εγώ είμαι και πολλές φορές έχω μιλήσει για τα δικαιώματα των gay, έχω μιλήσει για το bullying, γιατί είμαι και εγώ ένας άνθρωπος που έχει παλέψει για τα δικά μου δικαιώματα, ως μετανάστης σε μία χώρα. Έτσι λίγο τα stories μας ταυτίζονται.

Το outing ενός ατόμου από την ΛΟΑΤ κοινότητα, σε έχει κάνει να ταυτιστείς και με το δικό σου outing;

Ε, βέβαια! Εγώ χρειάστηκα να κρυφτώ, να πω ψέμματα για να με δεχτεί μια κοινωνία, όταν ήμουν μικρή. Οπότε, ναι, ταυτίζεται.

Θα πας Μαδρίτη, Βαρκελώνη για το Athens Pride… διεθνής καριέρα…

Ευχαριστώ πολύ, προσπαθώ! Εγώ δεν το λέω έτσι… Εμένα μου φαίνεται ότι κάνω μια προσπάθεια. Όπως έκανα και στην Ελλάδα τόσα χρόνια.

Η συνεργασία με τον Snoop Dogg: “Όταν έγινε στην αρχή η πρόταση λέω “Παναγία μου… να γίνει πρώτα και μετά θα μιλήσω”. Ήταν σπουδαία συνεργασία”.

Πας στην Eurovision φέτος, μοιράζεσαι το ίδιο stage με την Madonna… και μετά όλος ο κόσμος μιλά για σένα, δεν μιλάει για την βασίλισσα της ποπ!

Ξέρεις τι; Την Madonna την λατρεύω! Εξαιτίας της υπάρχουμε οι πιο πολλές pop τραγουδίστριες και μπορούμε να είμαστε και τόσες ελεύθερες. Μην ξεχνάμε ότι η Madonna ήταν η πρώτη που βρέθηκε τόσο κοντά σ’ αυτή την κοινότητα. Δεν μπορεί κανείς να την “φάει” την Madonna.

Ζεις το όνειρό σου;

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή και τραγουδάω ζω το όνειρό μου. Αν και κάθε φορά είναι διαφορετικό.

Read More

And More