Ελένη Καρουσάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πέρυσι στο Μάτι

Ελένη Καρουσάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πέρυσι στο Μάτι | tlife.gr

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτσά κανένας δεν έχει ξεχάσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν τόσοι άνθρωποι παλεύοντας με τις φλόγες για να κρατηθούν στη ζωή. Σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, οικογένειες ξεκληρίστηκαν και 102 άνθρωποι ταξίδεψαν στην γειτονιά των αγγέλων. Η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στον Θάνο Μακρογαμβράκη για τον πύρινο εφιάλτη που έζησε μαζί με την οικογένειά της.

«Ήμουν μέσα στο σπίτι όταν άρχισε να μυρίζει έντονα καμένο. Πήρα αμέσως την πυροσβεστική και μου είπαν για μια φωτιά στον Νέο Βουτζά, πάνω από τη λεωφόρο Μαραθώνος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με πήρε η αδερφή μου έντρομη από την παραλία δίπλα μας -το Κόκκινο Λιμανάκι- και μου είπε: «Καιγόμαστε»! Τρελάθηκα, βγήκα έξω και η φωτιά ήταν πραγματικά δίπλα μας. Δέντρα και αυτοκίνητα καίγονταν, κόσμος ούρλιαζε από τον πανικό και η καταστροφή έμοιαζε βιβλική.

Τρέξαμε στην παραλία για να σωθούμε από τις φλόγες! Για τέσσερις ολόκληρες ώρες παλεύαμε μέσα στη θάλασσα. Την αδερφή μου τρεις φορές την πήρε το κύμα και κατάφερα και τις τρεις να την σώσω. Φιλιόμασταν λες και ήταν η τελευταία φορά. Τι να πω; Τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που κάλυπταν ακόμα και τα αλυχτίσματα των σκυλιών; Αυτό θεωρώ πως περιγράφει τα πάντα.

«Ξέρεις τι είναι να βγαίνεις σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας, να ζητάς λίγο νερό και να μην υπάρχει ή να σου ζητούν 50 λεπτά για ένα μπουκαλάκι; Αυτά συνέβαιναν την ώρα της κρίσης και άλλα πολλά!», διηγείται η Ελένη Καρουσάκη.

READ more