Ελένη Μενεγάκη-Κατερίνα Ζαρίφη: Γιατί η η Απόλυτη δεν πρέπει να ξεχνά πως οι συνεργάτες δεν είναι… “πουκάμισα”!

Σε… θρίλερ και μάλιστα σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη με την Κατερίνα Ζαρίφη. Βλέπετε, η ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο της μεσημεριανής εκπομπής του Alpha στους πίνακες τηλεθέασης, έχει προκαλέσει φέτος αναστάτωση στην… Απόλυτη και όπως είναι φυσικό σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια της εκπομπής.
Με άλλα λόγια, η κρίση αυτή, έχει επηρεάσει τους πάντες και πίσω, αλλά και μπροστά από τις κάμερες και μοιραία έχει φτάσει μέχρι και στους πιο πιστούς συνεργάτες της Ελένης, όπως είναι αναμφισβήτητα η Κατερίνα Ζαρίφη.

Η Κατερίνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει γίνει… μαγική εικόνα στην εκπομπή της «γαλανομάτας μάγισσας», μιας και την θέση της σε… ημιμόνιμη βάση στο πάνελ έχει πάρει ο Μάκης Πουνέντης κι εκείνη; Πότε εμφανίζεται στην εκπομπή μόλις για μισή ώρα, πότε κάνει εξωτερικές συνδέσεις του 7λέπτου, πότε καλύπτειτο φεστιβάλ της… ελιάς, με αποκορύφωμα τις ημέρες εκείνες που δεν εμφανίζεται καθόλου στην εκπομπή!

Και το θέμα δεν είναι το γεγονός ότι η Κατερίνα χρειάστηκε να σηκωθεί από το πάνελ και να βγει για ρεπορτάζ… Έτσι κι αλλιώς, όλοι δημοσιογράφοι είμαστε και η καρδιά αυτού του επαγγέλματος χτυπάει στο πεζοδρόμιο. Χώρια που η ανάγκη έκανε μέχρι και την… Απόλυτη να πάει η ίδια αυτοπροσώπως στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να καλύψει τα γεννητούρια του ιπποπόταμου, η Κατερίνα θα έμενε ακλόνητη στη θέση της;

Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή… Το θέμα είναι να μην απαξιώνεις τους ανθρώπους που για δεκαετίες ολόκληρες είχες δίπλα σου και σε στήριζαν και στα εύκολα και στα δύσκολα και στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα…

Το θέμα είναι να μην ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους, μόλις έρθει η αληθινή κρίση και ξαφνικά οι πάντες σου φαίνονται λίγοι, ανεπαρκείς, επαναλαμβανόμενοι,αναλώσιμοι… Το θέμα είναι να μην πετάς τον άλλο στο κάλαθο των αχρήστων σαν στημένη λεμονόκουπα!

Ναι, γιατί οι… κακές γλώσσες λένε, πωςη Κατερίνα βρέθηκε εκτός εκπομπής χωρίς κανείς να φροντίσει να την ενημερώσει για τίποτα. Χωρίς κανείς να της δώσει κάποιες εξηγήσεις… Τουναντίον βρίσκεται στον… «πάγο», περιμένοντας καθημερινά τηλέφωνο από την ομάδα της παραγωγής, προκειμένου να ξέρει αν θα την χρειαστούν την επόμενη μέρα και σε τι ακριβώς, έτσι ξερά, σκληρά, απρόσωπα…

Γιατί όλοι στις εύκολες και ηλιόλουστεςμέρες είναι μία… οικογένεια και όταν έρθει η καταιγίδα; Δεν σε είδα, δεν σε ξέρω. Γιατί την επιτυχία – καρατσεκαρισμένο – την γεύεται μόνο η κεντρικιά και την αποτυχία, η… ομάδα ή το πάνελ! Και η Κατερίνα είτε αρέσει σε κάποιους,είτε όχι, ήταν από τους στυλοβάτες αυτής της εκπομπής. Ηταν η κυρία επί των τιμών που όλα αυτά τα χρόνια φρόντιζε να διασκεδάζει την… «βασίλισσα» με το απολαυστικό, καυστικό της χιούμορ, με την θεϊκή της ατάκα με τον αυτοσαρκασμό της. Πως το λέγαμε κάποτε; «Γέλα παλιάτσο»; Ε, κάπως έτσι… Και γελούσε η Κατερίνα, αρκεί να το ήθελε η Ελένη.

Ανθρώπους ,λοιπόν, που τους έχεις στηρίξει και σε έχουν στηρίξει και δεν ήταν… περαστικοί από το πλατό σου, ανθρώπους που ήταν δικές σου επιλογές, οφείλεις να τους στηρίζεις μέχρι τέλους ή μάλλον καλύτερα να τους σέβεσαι μέχρι τέλους. Γιατί οι συνεργασίες κάνουν κύκλο και κάποια στιγμή κλείνουν, όμως, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν κάνουν έτσι απλά αβασάνιστα και… ανώδυνα φινάλε! Τουλάχιστον αν ήταν αληθινές!

Όμως θα μου πείτε τι ακριβώς ψάχνω; Αληθινές σχέσεις στη ζούγκλα της τηλεόρασης; Ίσως αυτό να είναι και το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Το μόνο που απομένει τώρα να δούμε είναι, για το αν αυτή η κρίση ανάμεσα στην ΕλένηΜενεγάκη και στη Κατερίνα Ζαρίφη ξεπεραστεί ή αν θα αποδειχθεί… μοιραία για την συνεργασία τους.

Read More

And More