Ελένη Μενεγάκη: Πόσο έχει αλλάξει στη ζωή της από τα τελευταία τηλεοπτικά της γενέθλια μέχρι σήμερα;

Η σημερινή ημέρα για την Ελένη Μενεγάκη έχει ιδιαίτερη σημασία. Η παρουσιάστρια που εδώ και τρεις δεκαετίες έχει καταφέρει να χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με το τηλεοπτικό της κοινό, σήμερα έχει τα γενέθλιά της και γίνεται 52 ετών.

Από τα τελευταία της όμως (τηλεοπτικά) γενέθλια -εκείνα του 2019- μέχρι τα σημερινά, οι αλλαγές που έχουμε δει είναι πολλές. Το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού κεφαλαίου που μόνο μικρό δεν ήταν, το δημόσιο φιλί στον Μάκη Παντζόπουλο, τα πρώτα τηλεοπτικά πλάνα των παιδιών της, ο ένας χρόνος αποχής και το τηλεοπτικό comeback είναι μόνο λίγα από αυτά.

«Μόνο υγεία και χαμόγελα θέλω! Θέλω αυτή η δεκαετία να μη θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες. Θέλω να είναι καινούρια πράγματα, καινούρια ζωή, καινούριες περιπέτειες» ήταν τα λόγια της Ελένης Μενεγάκη στα γενέθλιά της τον Οκτώβριο του 2019. Σε εκείνα τα γενέθλια που εκείνη – και μόνο εκείνη – ήξερε ότι η νέα ζωή που ευχόταν, βρισκόταν λίγους μόνο μήνες μακριά. Τότε που η απόφαση να πάρει απόσταση μακριά από την τηλεόραση είχε μέσα της ριζώσει για τα καλά και θα την ανακοίνωνε λίγους μήνες μετά, στην ονομαστική της εορτή.

Την 1η Ιουλίου του 2020, μετά από μια μακρόχρονη και συνεχή παρουσία στην τηλεόραση η Ελένη Μενεγάκη ρίχνει αυλαία. Σε εκείνη την τελευταία της εκπομπή είχε δίπλα της όλους εκείνους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και κοντά τους είχε περάσει στιγμές χαράς, γέλιου αλλά και εκείνες τις πιο «σκοτεινές» που χωρίς λόγια καταλάβαιναν ο ένας τον άλλο. Δίπλα της όμως ήταν και η κουμπάρα της Νατάσα Θεοδωρίδου, όπως άλλωστε είναι σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής της. 

«Παραδόθηκα σε σένα» ήταν το τραγούδι που ερμήνευε η Νατάσα Θεοδωρίδου, όταν η Ελένη Μενεγάκη σηκώθηκε και με σταθερό βήμα κατευθύνθηκε πίσω από τις κάμερες, γύρισε μια από αυτές, αγκάλιασε και φίλησε τον άνθρωπό της τον αγαπημένο της Μάκη Παντζόπουλο, στη συνέχεια τον γιο της Άγγελο και λίγα δευτερόλεπτα μετά πήγε και στάθηκε δίπλα στα τρία της κορίτσια τη Λάουρα, τη Βαλέρια και τη Μαρίνα.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Ελένη Μενεγάκη θα έδειχνε στην κάμερα τα πρόσωπα των παιδιών της κάνοντας αυτό που για χρόνια κυνηγούσαν όλοι οι παπαράτσι, τόσο αβίαστα. Γιατί πολύ απλά αυτή ήταν η στιγμή που ήθελε να το κάνει. Ήταν μία από τις μεγάλες αλλαγές που ξεκίνησε να κάνει στη νέα δεκαετία που είχε αρχίσει. Δεν έκρυβε τον άντρα της ζωής της, αλλά ούτε τα παιδιά της.

Ο χρόνος που ακολούθησε ήταν πράγματι διαφορετικός. Περισσότερος χρόνος με τα παιδιά της, περισσότερος χρόνος με τον άντρα της, περισσότερος χρόνος για εκείνη, όμως πάντα φροντίζοντας να κρατά την επαφή με τους θαυμαστές της ζωντανή.

Τα επόμενα γενέθλιά της θα τα περάσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο σπίτι. Εκτός τηλεοπτικής στέγης. Τα γιόρτασε μερικές μέρες νωρίτερα από το κανονικό μαζί με τον γιο της Άγγελο και τον αδερφό της Θοδωρή σε ένα οικογενειακό πάρτι στην Άνδρο. Άλλη μία μεγάλη αλλαγή. Να μην βρίσκεται στην Αθήνα, να μην βρίσκεται κάπου τηλεοπτικά, αλλά μακριά από όλους και όλα, μόνο με τους ανθρώπους που αγαπάει στην Άνδρο. 

Μερικούς μήνες μετά, οι φήμες για την τηλεοπτική της επιστροφή θα αρχίσουν να φουντώνουν. Η επίσημη ανακοίνωση όμως θα έρθει από την ίδια στις 8 Απριλίου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Η χαρά και η ανυπομονησία της δεν κρύβονταν, αφού αυτή η νέα αρχή επρόκειτο να τη βρει σε νέο τηλεοπτικό σπίτι, όχι όμως σε ένα τυχαίο «σπίτι» αλλά σε αυτό από το οποίο ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες, το Mega. Άλλη μία μεγάλη αλλαγή.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elenimenegaki

Στις 30 Αυγούστου, η Ελένη Μενεγάκη θα δώσει την πρώτη της συνέντευξη τύπου μετά από σχεδόν 15 ολόκληρα χρόνια. Επιθυμία της ήταν να συστηθεί και πάλι στους δημοσιογράφους, να ξανασυναντήσει πρόσωπα γνώριμα και να μάθει νέα τους, γιατί ήταν έτοιμη να τα κάνει όλα από την αρχή. 

Δυο εβδομάδες μετά, η Ελένη Μενεγάκη θα πει την πρώτη καλησπέρα από το νέο της τηλεοπτικό σπίτι. Ντυμένη στα κόκκινα – το αγαπημένο της χρώμα – και μόνη της σε έναν τεράστιο καναπέ θα μιλήσει ευθέως στην κάμερα χωρίς να κρύβει την αγωνία της και θα καλέσει τους τηλεθεατές να την ακολουθήσουν σε αυτό το νέο της ξεκίνημα. 

Δίπλα της σε εκείνη την πρώτη εκπομπή βρέθηκε και πάλι η Νατάσα Θεοδωρίδου και μετά… μετά όλα πήραν και πάλι τον δρόμο τους, με την ίδια να απολαμβάνει την κάθε στιγμή μέσα στο πλατό, να γελά δυνατά με τους συνεργάτες της, ενώ όταν φεύγει από εκεί να ζεί μια άλλη ζωή μαζί με τα παιδιά και τον σύζυγό της.

Μια ζωή ήρεμη, χωρίς φώτα, με πολλά παιχνίδια και γιατί όχι, βόλτες με άμαξες μέσα στα στενά της Κηφισιάς. Στο παρελθόν, δε θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς την Ελένη Μενεγάκη να κυκλοφορεί «ελεύθερη» χωρίς να νοιάζεται για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σήμερα, η Ελένη Μενεγάκη έχει τα γενέθλιά της, και τα φετινά γενέθλια σίγουρα διαφέρουν πολύ από όλα τα προηγούμενα. Όπως άλλωστε είπε και στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε φέτος στην Ελεονώρα Μελέτη μετά από αρκετά χρόνια, της αρέσει να λειτουργεί με το ένστικτό της και αυτό της το ένστικτο είναι που τη βοήθησε να φτάσει στο σήμερα. (Δες εδώ ένα μέρος αυτής της συνέντευξης)

Χρόνια Πολλά!

Read More

And More