Ελένη Μενεγάκη: Στη φωταγώγηση του ροζ κτιρίου της Αθήνας για τον Καρκίνο του Μαστού!

Φορώντας την pink ribbon και τα βραχιόλια, που σχεδίασε ο Δούκας Χατζηδούκας και ντυμένη στα λευκά η Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε χθες βράδυ στη Στοά Σπύρουμηλιου και είδε από κοντά τη φωταγώγηση του City Link και του Attica στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνου του Μαστού της Estee Lauder Companies.
Το κέντρο της Αθήνας “ντύθηκε” στα ροζ και υποδέχτηκε τις επώνυμες κυρίες, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων – Οροσήμων” σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.

Στο πλευρό της Ελένης βρέθηκε ο γνωστός σχεδιαστής και φίλος της Δούκας Χατζηδούκας, η Χριστίνα Πολίτη και πολλοί ακόμη. Ενώ, η Ελένη , όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις φήμες περί εγκυμοσύνης, απέφυγε να απαντήσει.


Λίγα λόγια για τα… ροζ κτίρια
Η πρωτοβουλία για την πρωτότυπη αυτή ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού ξεκινά το 2000 από την Evelyn Lauder. Σκοπός της να αφυπνίσει την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης.

Την πρώτη χρονιά, 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες φωταγωγούνται συμβολικά με ροζ χρώμα, συμπεριλαμβανομένου του Empire State Building (ΗΠΑ),την Όπερα του Σίδνεϊ (Αυστραλία) και τον Πύργος της Πίζας (Ιταλία). Ενώ, οι Πρώτες Κυρίες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού. Από το τότε, μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 200 κτίρια, σε 70 χώρες.

Το μεγαλύτερο ρεκόρ γίνεται το 2010… Και μιλάμε για ρεκόρ Γκίνες με τίτλο “Τα περισσότερα Κτίρια – Ορόσημα που φωταγωγούνται για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες”.
Όσο για τη χώρα μας; Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο ΚΟΥΛΕ στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα.
Δες φωτογραφίες:

Δούκας Χατζηδούκας, Ελένη Μενεγάκη

Ελένη Μενεγάκη

Χριστίνα Πολίτη

Εύα Αντωνοπούλου

Δες κι ένα βίντεο από την βραδιά!

Read More

And More