Ελένη Μενεγάκη: Θα ασχοληθεί με την ταριχευμένη κόρη της Δούκισσας της Πλακεντίας

Η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας για την άκρως ανανεωμένη εκπομπή της, η οποία κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο. Η παρουσιάστρια του Alpha έχει κάνει μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά την ομάδα της, την θεματολογία, την διάρκεια της εκπομπής αλλά και το σκηνικό, ώστε να εξασφαλίσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι νέες ενότητες θα έχουν παιδιά με ταλέντα, κατοικίδια και πολλά ακόμη που δεν γνωρίζουμε και περιμένουμε να τα δούμε.

Μία από τις νέες θεματολογίες της “Ελένης” θα είναι και εκείνη του μυστηρίου, η οποία, ως γνωστόν, τραβάει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, η Ελένη Μενεγάκη θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το μυστήριο της νεκρής κόρης της Δουκίσσας Πλακεντίας. Η λαμπερή παρουσιάστρια ζήτησε και πήρε άδεια από το Δήμο Πεντέλης για να κάνει ένα γύρισμα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Σήμερα, το επιβλητικό κτίριο λειτουργεί ως πολυχώρος τέχνης, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά δρώμενα, ωστόσο, η ιστορία του ξεκινάει το 1948 και θεωρείται αρκετά… σκοτεινή!

Η ιστορία του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
Το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, αλλά στην Ελλάδα έγινε γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας, μετά τον γάμο της με τον δούκα της ομώνυμης ιταλικής πόλης. Η φιλελληνική της δράση την έφερε στην Αθήνα μετά την απελευθέρωση, όπου αποφάσισε να ζήσει με την κόρη της, χτίζοντας πολλά και επιβλητικά σπίτια.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Δούκισσα έχασε την κόρη της, την οποία λάτρευε τόσο, ώστε να την κρατήσει ταριχευμένη στο τότε σπίτι της στην οδό Πειραιώς. Όταν όμως μια πυρκαγιά αποτέφρωσε το σώμα της κόρης της, εκείνη έγινε δύστροπη και αντικοινωνική, αγόρασε κτήματα στην περιοχή του Πεντελικού, υποσχόμενη έργα κοινής ωφέλειας στους μοναχούς και κλείστηκε στον Πύργο της, καλύπτοντας τον με ένα πέπλο μυστηρίου. Έκτοτε, οι αστικοί μύθοι δεν σταμάτησαν να την περιβάλλουν. Λέγεται πως πραγματοποιούσε μυστηριώδη συμπόσια με παράξενους καλεσμένους, πως διατηρούσε σχέσεις με λήσταρχους της εποχής και πως είχε ασπαστεί τον σατανισμό μετά τον απογοητευτικό χαμό της κόρης της.

Read More

And More