“Ελένη”… Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις μας ;

Λαμπερή μεν, εμφανώς αγχωμένη δε, έκανε την εμφάνισή της στους δέκτες μας η Ελένη Μενεγάκη με την ολοκαίνουργια… “Ελένη” της, σήμερα το μεσημέρι, μέσα από τον Alpha. Παρά την 20ετή, πολύτιμη τηλεοπτική προίκα που διαθέτει, η γνωστή παρουσιάστρια όχι δεν τα κατάφερε να κρύψει το άγχος της…

Η Ελένη μπορεί να τα κατάφερε και να διατήρησε την ψυχραιμία της, όμως, ήταν έξω από τα νερά της και η ψυχολογία της ; Τουλάχιστον αρχικά, θύμιζε την ψυχολογία της… έκπτωτης βασίλισσας. Η Ελένη φορώντας το πιο αστραφτερό της χαμόγελο, προσπάθησε να μας πείσει πως το… απολάμβανε όλο αυτό που της συνέβαινε, όμως, δεν τα κατάφερε.

Σαφέστατα και θα προτιμούσε να είχε μείνει στα ροζ πρωινά συννεφάκια της… Ομως, οι καιροί αλλάζουν και αλλάζουν με άγριο τρόπο, με αποτέλεσμα οι αλλαγές αυτές να αγγίζουν μέχρι και τις… βασίλισσες και ενίοτε να τις ξεβολεύουν ! Η ωραία Ελένη της Κάντζας γύρισε σήμερα σελίδα στην καριέρα της και έβαλε ένα νέο στοίχημα, το οποίο είναι διατεθημένη να το κερδίσει πάση θυσία… Και δεν εννοώ μόνο τις τηλεθεάσεις, αλλά το κυριότερο; Τις εντυπώσεις και τα σχόλια…

Ετσι κι αλλιώς από πλευράς τηλεθέασης, η Ελένη φέτος θα είναι σαφέστατα πολύ πιο… εξασφαλισμένη και σίγουρη από το να έμενε στο πρωινό και να κατέβαινε στην μάχη έχοντας απέναντί της τόσο τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, όσο και τον Χρήστο Φερεντίνο με την Σίσσυ Χρηστίδου…

Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί αν το καλοσκεφτείτε, η Ελένη κατεβαίνοντας στην μεσημεριανή τηλεοπτική αρένα, είναι σαν να παίζει άνευ… αντιπάλου. Και αυτό γιατί; Γιατί το Alter δυστυχώς δεν είναι υπολογίσιμος αντίπαλος ,μία είναι στον αέρα το “Μπλα-Μπλα”, δέκα μέρες δεν είναι, όσο για το Star; Η Νικολέττα Ράλλη μπορεί να είναι ένα εντελώς φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο από την μία, από την άλλη ,όμως, δεν διαθέτει την… φόρα και την εμπειρία της παλιάς, για να μπορέσει να παίξει στο παιχνίδι επί ίσης όροις !

Οπότε, απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα, η Ελένη αυτή την σεζόν θα χτυπήσει με άνεση την πρωτιά και για το μόνο που πρέπει να ανησυχεί, είναι μήπως και νικηθεί από τις μεσημεριανές, αλλά άκρως διαχρονικές επαναλήψεις που παίζουν τόσο στο Mega, όσο και στον ΑΝΤ1.

Γιατί η αλήθεια είναι, πως ο… “Πόποτας” είναι σκληρός αντίπαλος !

Κατά τα άλλα; Την πρώτη μία ώρα η εκπομπή θύμιζε αρκετά… καμουφλαρισμένο μεσημεριανό, μιας και έπαιζε διάφορα βίντεο επικαιρότητας με υποτιθέμενα hot θέματα και με το πάνελ της Ελένης να προσπαθεί να τα σχολιάσει τόσο κάνοντας χιούμορ, όσο και ίντριγκα !

Τα θέματα αυτά ήταν π.χ. για το αν η Ζέτα Μακρυπούλια θα ξανά παρουσιάσει το “Dancing” και γιατί είπε “όχι” στο πρωινό του ΑΝΤ1, όπως επίσης το ποια είναι τα νεότερα σε σχέση τόσο με το “Πρωινό Mou”, όσο και με το “Πρωινό ΑΝΤ1”, για να ακολουθήσει αμέσως μετά και η παρουσίαση των πορτρέτων – σε συγκριτική βάση – του Γιώργου Λιάγκα και του Χρήστου Φερεντίνου, με τον τίτλο “Οι δύο μονομάχοι” !

Οσο για το νέο πάνελ της Ελένης; Συμπαθέστατο, μόνο που θέλει δουλειά για να δέσει και για να υπάρξει πραγματική χημεία, γιατί κάποια στιγμή οι τόνοι της εκπομπής έπεσαν τόσο, που παρά λίγο να με πάρει ο ύπνος… Κίνδυνος μεγάλος για μεσημεριανό, τον οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνά η Ελένη.

Στην πορεία η εκπομπή βρήκε έναν ικανοποιητικό ρυθμό, προσπαθώντας να συνδυάσει χαρακτηριστικά πρωινού με μεσημεριανό, παντρεύοντας τα άστρα με το… twitter και με το τι τρέχει στο Internet, όπως επίσης και την φιλοξενεία και παρουσίαση προσώπων, με τα νέα στην μουσική σκηνή και το… αρτ ντε λα΄ νταμπλ, όπου με αυτό τον τρόπο πήραμε και μία μικρή γεύση από μαγειρική.

Μετά την πρώτη ώρα της εκπομπής, η Ελένη χαλάρωσε λιγάκι και της φάνηκε… Της πήγαινε, πως το λένε; Μου θύμισε την παλιά, αγαπημένη Ελένη, η οποία μπορούσε να σου φτιάξει την διάθεση έστω και με ένα ξεκαρδιστικό γέλιο ή με ένα σκέρτσο. Ετσι κι αλλιώς η Ελένη ήταν ανέκαθεν η πρωινή μας… τσιχλόφουσκα ! Οπως και να ΄χει πάντως, η Ελένη πρέπει να δουλέψει αρκετά για να μπορέσει να της ταιριάξει… γάντι το νέο της τηλεοπτικό κοστούμι.

Read More

And More