Ελένη Τοπαλούδη: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατό της

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε σημερα το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη. Ο χρόνος για τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη σταμάτησε στις 28 Νοέμβριου του 2018. Εκείνο το μεσημέρι που η εικοσάχρονη κόρη τους  εντοπίστηκε νεκρή στα βράχια στην περιοχή Φώκια στη Λίνδο της Ρόδου. Ακόμη, ο νους δεν μπορεί να χωρέσει την αγριότητα εκείνων που έκοψαν το νήμα της ζωής της.

«Δεν πέρασε ούτε μια μέρα. Σαν να είναι σήμερα, την ώρα που το μάθαμε, κι όμως πέρασαν τρία χρόνια. Ο χρόνος δεν είναι γιατρός», δήλωσε η μητέρα της.

Συγκίνηση, απέραντη θλίψη για την απώλεια, οργή για τους δολοφόνους της Ελένης. Για κάθε Ελένη που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τον φίλο, τον σύντροφο, τον συγγενή της επειδή ήταν γυναίκα.

Στο μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από τη μαύρη εκείνη μέρα, ο πατέρας της βρήκε το κουράγιο να ζητήσει δικαιοσύνη για τις ψυχές όλων των γυναικών που είχαν τέτοιο φριχτό τέλος.

Οι δύο δράστες, ο ένας από τη Ρόδο, 21 ετών, κι ο άλλος ένας 19χρονος από την Αλβανία, μετά από πολλές αντιφάσεις ομολόγησαν στις Αρχές πώς παρέσυραν την κοπέλα σε εξοχική κατοικία στη Ρόδο.

Όταν εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, την χτύπησαν βάναυσα και ημιθανή τη μετέφεραν σε ερημική βραχώδη παραλία. Από εκεί την πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε η σορός της.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών και στους δύο.

Φίλοι και συγγενείς ήταν σήμερα διπλά στους γονείς της άτυχης κοπέλας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Διδυμότειχο.

Read More

And More