Ελεονώρα Μελέτη: «Γροθιά στο στομάχι» οι φωτογραφίες της κακοποίησης – «Το ξύλο της ψυχής δε φαίνεται»

Η Ελεονώρα Μελέτη μέσω της νέας της ανάρτησης στα social media επισημαίνει τον διαχωρισμό της σωματικής από την συναισθηματική κακοποίηση.

Για τον λόγο αυτό, η παρουσιάστρια του Mega πόζαρε (έχοντας σχετικό μακιγιάζ) από μελανιές και σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, με αφορμή το νέο της podcast με θέμα την κακοποίηση.

Αναλυτικά η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε:

Πάμε να καταλάβουμε μαζί κάποια πραγματάκια. Στη πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποίηση : είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. προκαλεί: σωματικό και ψυχικό πόνο. Συναισθηματική κακοποίηση. Είναι αυτό που ΔΕΝ βλέπεις όταν ΒΛΕΠΕΙΣ τον άλλον.

Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται – Ο θύτης ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ασκεί ΛΕΚΤΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ βία
ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ,
ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ,
ΥΠΟΤΙΜΑ,
ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ,
ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ,
ΚΡΙΝΕΙ,
ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ,
ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ
ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ …

Συχνά η συναισθηματική κακοποίηση γίνεται ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις «για το καλό» του άλλου.

Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις κ εσυ θύμα της «ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» θεωρώντας πως το θύμα «ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ κάτι, ή πως το θύμα «ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ.

Η ελαχιστοποίηση εξάλλου, είναι κ αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης. Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει κ εσυ θύμα;

Αν θες να μάθεις τι είναι η συναισθηματική κακοποίηση, πως αναγνωρίζεται, τι πρέπει να κάνεις αν την υφίστασαι, ποιος είναι ο θύτης, άκου το νέο επεισόδιο pod cast της σειράς «Μελέτησε το» με καλεσμένη τη Δρ. Άννα Κανδαράκη, πατώντας το link in bio ή μπαίνοντας στο Spotify ή το apple pod cast

*το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι προϊόν μακιγιάζ από τον Θάνο Βογιατζή», έγραψε στην ανάρτησή της η Ελεονώρα Μελέτη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Read More

And More