Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Άργησα να αγαπήσω το σώμα μου» – Η «μάχη» με τα κιλά, το bullying, και ο γάμος

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μια διαφορετική, συνέντευξη μιλά για ανοιχτά για την σχέση με το σώμα της, το bullying που δέχτηκε στο σχολείο, αλλά και την απόφασή της να παντρευτεί λίγους μήνες μετά την πρώτη γνωριμία με τον Σπύρο Δημητρίου.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Vogue Μαρτίου και στην Κέλλυ Σταυροπούλου

Ορισμένες φορές σκέφτομαι ότι τα παιδιά των καλλιτεχνών είναι σχεδόν μονόδρομος να ακολουθήσουν την πορεία των γονιών τους.

Δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει. Νομίζω ότι αν το μετρούσαμε θα ήταν πιο πολλά τα παιδιά των καλλιτεχνών που δεν ασχολήθηκαν με την τέχνη των γονιών τους. Για να μην λέμε βλακείες, βέβαια ο χώρος αυτός, παρατηρώντας τον, είναι γοητευτικός και ελεύθερος. 

Λες “μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ”. Από αυτό το σημείο, μέχρι να το δοκιμάσεις και να το συνεχίσεις χρειάζεται πολλή δουλειά και επιμονή.

 

 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Προσωπική ζωή

Πρόσφατα απέκτησες τη δική σου οικογένεια. Πώς πάει αυτό;

Πάει πολύ καλά, μετά από πολλή και αληθινή μοναξιά στην καραντίνα, συνειδητοποίησα ότι δεν μου άρεσε αυτό που βίωσα. Ο φόβος που ένιωσα για τη ζωή, μια απειλή που δεν μπορούσα να προσδιορίσω και με έκανε μόνη με το σύμπαν. Στη συνέχεια ήρθε ένας άνθρωπος σαν συνέχεια στις προσευχές και τον φόβο μου.

Σαν απάντηση στο ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα τόσο μόνος. Οπότε το πήρα το δώρο. Αποφάσισα  να παντρευτώ μετά την γνωριμία λίγων μηνών. Και καλά έκανα… είναι ένας άνθρωπος διαφορετικός από μένα, που εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, κοινωνικός. Μου έχει κάνει καλό, βρήκα δημιουργικότητα σε αυτή τη συνύπαρξη, κάτι που δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Η «μάχη» με τα κιλά

«Έχω ταλαιπωρήσει το σώμα μου. Η παχυσαρκία μπορεί να σου αφήσει μια μη υγιή σχέση με τον εαυτό σου, ακόμη και αν αδυνατίσεις. Υπάρχουν παχύσαρκοι που νιώθουν πολύ άνετα, εγώ δεν ήμουν από αυτούς. Ήθελα να αλλάξω. Άργησα να αγαπήσω το σώμα μου και πάντα έχω αγωνία γι’ αυτό. Είναι τραγικό και αδιανόητο να κοροϊδεύεις το σώμα του άλλο. Κι όμως γίνεται», εξομολογείται για το σώμα της.

 

Έχεις υποστεί τέτοιες συμπεριφορές;

Πάρα πολύ ως παιδί και δεν το ξεπερνάω. Όταν έχασα τα κιλά ένιωσα επί χρόνια υπέρβαρη. Αφού καμιά φορά με κοίταζαν στο δρόμο και νόμιζα ότι το έκαναν επειδή με έβλεπαν ως χοντρή, ενώ δεν ήμουν. Από συνήθεια. Γι’ αυτό λέω ότι οι άνθρωποι δεν το κάνουν συνειδητά. Μπορεί να κοροϊδεύουν για πλάκα, χωρίς κακία. Δεν σκέφτονται όμως τις αποτύπωμα μπορεί να αφήσει αυτό στον άλλον.

Μικρή δεν κοροϊδευα κανέναν στο σχολείο, πάντα το έκανα οι άλλοι. Σήμερα λέω ότι είμαι χοντρούλα – και μ ‘αρέσει-, ενώ στο σχολείο είχα υποστεί bullying ότι ήμουν γίγαντας επειδή αναπτύχθηκα πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Ήμουν πάρα πολύ ψηλή και μετά έγινα κοντή.

«Έχω αρχίσει να είμαι καλή μαζί μου»

Ποιο είναι το σημείο του σώματός σου που αγαπάς περισσότερο;

Αγαπώ το πρόσωπό μου γιατί είναι εκφραστικό και με βοηθάει στην επικοινωνία. Μου αρέσει και το στέρνο μου, άργησα να το καταλάβω. Απέφυγα να το κοιτάζω γιατί αισθανόμουν άβολα. Όταν έχεις μικρή και έχεις μεγάλο στήθος είσαι πάντα καμπουριασμένη, έχεις την τάση να το κρύβεις. Όταν κατάλαβα ότι το στήθος είναι κάτι που μάλλον αρέσει, απελευθερώθηκα.

Πώς φέρεσαι σήμερα στο σώμα σου;

Έχω αρχίσει να είμαι καλή μαζί μου. Σίγουρα το αγαπώ, σέβομαι και το εκτιμώ ότι είναι απίκο στις ορέξεις μου. Προσπαθώ να είμαι δοτική σε αυτό, από να φροντίζω την διατροφή μου και να μην πίνω, μέχρι να γυμνάζομαι. Προσπαθώ, το ξαναλέω, δεν τα καταφέρνω πάντα.

Με αυτό παλεύω, αλλά τουλάχιστον έχω αρχίσει να βλέπω το σώμα μου και να το συμπαθώ. Να θέλω να το φροντίζω και να του δίνω εκεί που αξίζει κόπο σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: Vogue

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης/ instagram

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164