Ελλείψεις αίματος ταλαιπωρούν και πάλι τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

Ελλείψεις αίματος ταλαιπωρούν και πάλι τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία | tlife.gr

Βαθύτατα απογοητευμένοι, δηλώνουν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, καθώς έχουν κουραστεί, όπως υποστηρίζουν, να διαπραγματεύονται συνεχώς το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Τα διαχρονικά προβλήματα με τις ελλείψεις αίματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, από την εποχή που μειώθηκε η εισαγωγή αίματος από την Ελβετία, δεν έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα από καμία κυβέρνηση, με τραγικό αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρειάζονται αίμα για να κρατηθούν στη ζωή, να αναγκάζονται να καταφεύγουν στην αναξιοπρεπή λύση της … επαιτείας.

“Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή οι ασθενείς να οδηγούνται σε περιθωριοποίηση και ιδρυματοποίηση, ζητιανεύοντας το δικαίωμά τους σε μία αξιοπρεπή ζωή, προσπαθώντας οι ίδιοι να καλύψουν τις ανάγκες τους σε αίμα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον. Η αναζήτηση αιμοδότη είναι εξαντλητική, πολλές φορές άκαρπη, δημιουργεί stress και άγχος, ενώ ταυτόχρονα τους αναγκάζει να εκθέτουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία τους”, αναφέρουν σε νέα διαμαρτυρία τους τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Δείτε τι επιπτώσεις έχουν οι ελλείψεις αίματος στην υγεία και την καθημερινότητα των πασχόντων, στο iatropedia.gr

READ more