Έλλη Στάη: Σπάνια βραδινή έξοδος στο θέατρο! [pics]

Μπορεί να μην την έχουμε συνηθίσει σε πολλές κοσμικές εξόδους, η Έλλη Στάη όμως ξέρει να τιμά με την παρουσία της μερικά από τα πιο ξεχωριστά events που διοργανώνονται στην Ελλάδα. Και αυτήν τη φορά έκανε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στο θέατρο Παλλάς για να απολαύσει ένα μοναδικό θέαμα.

Η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφία κομψή και χαμογελαστή βρέθηκε στο θέατρο και απόλαυσε δύο από τους μεγαλύτερους κλασικούς χορευτές του κόσμου την Ναταλία Οσίποβα και τον Σεργκέι Πολούνιν που ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια παράσταση σύγχρονου χορού. Οι παραστάσεις τους στην Αθήνα ήταν λίγες και έγιναν αμέσως sold out, με τους δυο χορευτές να υπόσχονται πως θα επιστρέψουν στη χώρα μας και για νέες παραστάσεις.

Λίγα Λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση χωρίζεται σε τρία μέρη, με τις υπογραφές και δημιουργικές ματιές εξαίρετων χορογράφων:

Qutb, σε χορογραφία Sidi Larbi Cherkaoui

Qutb στα αραβικά σημαίνει «άξονας», «στύλος» κι έχει πολλαπλές συμβολικές και μυστικιστικές αναφορές στην παράδοση των Σούφι. Εδώ, η Natalia Osipova ενώνει δυνάμεις με τους αξιόλογους χορευτές Jason Kittelberger και James O’Hara, δημιουργώντας την αίσθηση μίας μυστικιστικής αποκάλυψης. Αίσθηση η οποία εντείνεται μοναδικά από τον υπέροχο συνδυασμό της σύγχρονης ηλεκτρονικής με τους παραδοσιακούς ήχους της μουσικής των Σούφι.

Silent Echo σε χορογραφία Russell Maliphant

Έχοντας ως βάση το κλασικό «pas de deux» -ντουέτο, σόλο, σόλο, ντουέτο- οι Natalia Osipova και Sergei Polunin δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα θέαμα, που παντρεύει μαγευτικά τον χορό με τη μουσική και το φωτισμό.

Run Mary Run σε χορογραφία Arthur Pita

Μία ιστορία τοξικής αγάπης, εμπνευσμένη εν μέρει από τη σχέση της Amy Winehouse και του Blake Fielder-Civil, η αφήγηση της οποίας ξεκινά από το τέλος και έχει ως ηχητικό background τη μουσική της Shangri-Las, που μεσουρανούσε στους εφήβους του 1960, και του Frank Moon.


Read More

And More