Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Είχα βιώσει bullying από συνάδελφό μου όταν μιλούσα για την Εκκλησία»

Ο Πέτρος Ξεκούκης παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και τη Ρενέ Σαραντινού. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την πίστη του στον Θεό, ενώ αποκάλυψε πως έχει δεχτεί bullying από συνάδελφό του όταν μιλούσε για την Εκκλησία.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Είσαι ένας άνθρωπος κοντά στον Θεό και την Εκκλησία

Παλαιότερα είχα βιώσει μπούλινγκ από συνάδελφο όταν μιλούσα για την Εκκλησία, ήμουν ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αν δεν ζήσεις τη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας, δεν μπορείς να καταλάβεις τη γλυκύτητα, την πραότητα και την ηρεμία που θα νιώσεις, αλλά και την ολοκλήρωση ως άνθρωπος. Αν δεν έχεις την επαφή με το θείο, μια διαπροσωπική σχέση με τον θεό, ο οποίος είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών… θα πρέπει να μιλάμε με τον Θεό. Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να μιλήσω με τον Θεό- την ώρα που πηγαίνω στο θέατρο ή το βράδυ που γυρίζω. Πολλές φορές είναι οι φορές που ανεβαίνω μόνος μου στο μοναστήρι και κάθομαι ατελείωτες ώρες. Το μοναστήρι έχει κατακόμβες, σπήλαια από τον 1ο αιώνα, πολύ μεγάλες σπηλιές, τα λεγόμενα ναοσπήλαια του Αγίου Ιερόθεου, όπου κάθομαι για περισυλλογή. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ζωή είναι ένας κύκλος, όλοι είμαστε ένα μηδενικό, πότε είμαστε πάνω και ποτέ κάτω. Πολλές φορές επισκέπτομαι και το νεκροταφείο της Μονής τα πάντα ματαιότητα… Σκέφτομαι και λέω: «Πού είναι αυτοί οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που είχα δουλέψω μαζί τους;».

Υπάρχει κάποιο σχόλιο που σου έχουν κάνει το οποίο σε στεναχώρησε ή σε πίκρανε;

Μπορεί, πίσω από την πλάτη μου… Προσπαθώ να δίνω αγάπη, γιατί, αν δεν δώσεις αγάπη, δεν θα έρθει αγάπη, η αγάπη κατακτιέται. Βέβαια, πολλοί, αντί για αγάπη, μπορεί να σου δώσουν μια πιστολιά ή μια μαχαιριά.

Read More

And More