Έλληνες ηθοποιοί έγιναν γραμματόσημα!

Κυκλοφόρησε, από τις 22 Νοεμβριου, μια νέα συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων που φέρει τον τίτλο “Έλληνες ηθοποιοί” από τα ελληνικά ταχυδρομία.

Στην σειρά αυτή απεικονίζονται πορτραίτα μερικών από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς, oι οποίοι είναι: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Τα γραμματόσημα τα έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης ενώ τα έχει προσαρμόσει σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Βέβαια, το να στέλνουμε γράμματα θεωρείται πια ξεπερασμένος τρόπος επικοινωνίας από την στιγμή που υπάρχουν τα mms, τα inbox, το skype και το twitter. Ωστόσο, είναι ένας γλυκός τρόπος και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με ένα από αυτά τα συλλεκτικά γραμματόσημα!

Τα πιο φθηνά είναι αυτά που απεικονίζουν τον Βασίλη Διαμαντόπουλο,το γραμματόσημο του οποίου κοστίζει 0,01 και κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολουθούν αυτό της Ρένας Βλαχοπούλου, με τιμή 0,05 και του Ορέστη Μακρή στην τιμή των 0,50 και τα δύο σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Aκριβότερα είναι του Θανάση Βέγγου με τιμή 0,60, σε 500.000 αντίτυπα, της Μαίρης Άρωνη στα 2,47 ευρώ σε 1,5 εκατομμύριο και τέλος της Σαπφούς Νοταρά με 2,50 εύρο – σε 150.000 αντίτυπα.

Στη ίδια σειρά έχουν ήδη τυπωθεί, μεταξύ άλλων, σε γραμματόσημα οι Νίκος Κούρκουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Ελλη Λαμπέτη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάνος Κατράκης, Θάνος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Χορν.

Read More

And More