Ελληνικό συγκρότημα συνελήφθη στη Γεωργία! Όλα όσα εξομολογούνται τα μέλη του

Μια επεισοδιακή μέρα έζησαν τα δύο μέλη του ελληνικού black metal συγκροτήματος Rotting Christ. Ο Σάκης και ο Θέμης Τόλης βρέθηκαν στην Γεωργία στις 12 Απριλίου για μία προγραμματισμένη συναυλία τους όταν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Τα δύο μέλη του συγκροτήματος και αδέρφια εμποδίστηκαν από την αστυνομία να μπουν στη χώρα και οδηγήθηκαν σε ένα μικρό κελί, χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση.

Όπως εξομολογήθηκε ο Σάκης Τόλης, μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook, του συγκροτήματος Season of Mist, ο λόγος που συνελήφθησαν είναι καθώς βρίσκονταν σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο. Μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής. Όταν τους ρωτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν “εμπιστευτική”. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως σατανιστές, κι επομένως, ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία».

Μάλιστα, ο Σάκης Τόλης περιέγραψε ότι μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας ούτε με τους δικηγόρους τους, ούτε με την ελληνική πρεσβεία, για 12 ώρες.

Τελικά, με νέα ανάρτησή τους στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, το συγκρότημα ενημέρωσε τους θαυμαστές τους πως η συναυλία έγινε κανονικά και πως όλοι τους έχουν επιστρέψει ασφαλείς στο σπίτι τους.

Read More

And More