Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Το διήμερο του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας στην Αθήνα!

Σε ρυθμούς Μακρόν – Τρονιέ κινήθηκε η πρωτεύουσα το προηγούμενο διήμερο, με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας να κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα (μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γάλλου Προέδρου) και να στέλνει το δικό αισιόδοξο μήνυμα για τη χώρα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (Emmanouel Macron) και η σύζυγός τουΜπριζίτ Τρονιέ (Brigitte Trogneux) έφθασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και αναχώρησαν την Παρασκευή μετά τις 16:00. Με την κάτι λιγότερο από 30 ώρες επίσκεψη τους στη χώρα μας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Το προεδρικό ζεύγος μπορεί να μην ακολούθησε καθ’ όλη την επίσκεψή του, κοινό πρόγραμμα εμφανίσεων, αλλά είχε σίγουρα όλα τα φωτογραφικά φλας πάνω του. Από την επίσκεψη δεν έλειψαν οι στιλάτες εμφανίσεις της Μπριζίτ Τρονιέ – Μακρόν, τα ελληνικά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τα λόγια του Σεφέρη στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Πνύκα, αλλά και η τρυφερή βόλτα που έκαναν οι δυο τους χέρι χέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Πρώτη μέρα της επίσκεψης Μακρόν – Τρονιέ στην Αθήνα

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στην Ελλάδα, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας που εμφανίστηκε φυσικά με κομψό και λιτό σύνολο Luis Vuitton και φυσικά την αγαπημένη της λευκή τσάντα του ίδιου οίκου, παρέδωσε μαθήματα στυλ και απλότητας.

Μετά την άφιξή τους και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Και οι κοινές δηλώσεις των δυο προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί μάλιστα η Μπριζίτ Τρονιέ συναντήθηκε και πρώτη φορά με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Η Σίσσυ Παυλοπούλου υποδέχτηκε την Μπριζίτ Τρονιέ

Ακολούθησε η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και οι δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή η Μπέττυ Μπαζιάνα συνάντησε την Μπριζιτ Τρονιέ και επισκέφτηκαν μαζί το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όπου έγινε και ξενάγηση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στο χώρο και στην ολοκαίνουργια Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μια μικρή στάση, για να αλλάξει η Μπριζίτ Τρονιέ τις πανάκριβες μαύρες γόβες της, με μαύρες εσπαντρίγιες και οι δυο τους βρέθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο. Εκεί, η Μπέττυ Μπαζιάνα την ενημέρωσε για την Καρυάτιδα που λείπει από τη χώρα μας, εκείνη ανέφερε πως το γνωρίζει καλά.

Λίγη ώρα αργότερα, στον εμβληματικό χώρο της Πνύκας συγκεντρώνεται σύσσωμη η κυβέρνηση αλλά και επικεφαλής άλλων πολιτικών κομμάτων για να ακούσουν το λόγο του Γάλλου Προέδρου με μηνύματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και το ίδιο βράδυ, πραγματοποιείται και η μεγάλη επίσημη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε το επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μπριζίτ Τρονιέ να κλέβει τις εντυπώσεις με το βραδινό φόρεμά της. Με total black look εμφανίστηκε η Μπέττυ Μπαζιάνα και ένα φόρεμα της συλλογής της Zeus and Dion η Μαρέβα Μητσοτάκη. Στο δείπνο παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγό του και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Μπριζίτ Μακρόν και Μπέττυ Μπαζιάνα

Μαρέβα Μητσοτάκη

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μπριζίτ Μακρόν

Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο

Δεύτερη Μέρα Μακρόν – Τρονιέ στην Αθήνα

Η Παρασκευή ξεκίνησε για τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνάντησε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Την ίδια ώρα η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ, επισκεπτόταν την Αρχαία Αγορά μαζί με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ. Ο ενθουσιασμός της ήταν μεγάλος, κάτι που φάνηκε και όταν μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Η κα Σίσσυ Παυλοπούλου της έκανε και δώρο ένα κολιέ με χρυσά φύλλα ελιάς με την κα Τρονιέ να λέει ότι έτσι θα πάρει μαζί της την Ελλάδα στην Γαλλία.

Και οι δυο βγήκαν εκτός προγράμματος αλλά αυτό δεν έδειξε να τους προβληματίζει, αφού σύμφωνα με όλους όσοι ήταν γύρω τους, περνούσαν πολύ καλά.

Η επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή κράτησε φυσικά παραπάνω. Εκεί, παρακολούθησαν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο. Και μετά η δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και το γεύμα του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο πριν αναχωρήσουν μάλιστα για τη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν και η αγαπημένη του Μπριζίτ έκαναν την ανατροπή και πραγματοποίησαν μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Το ζευγάρι μπλέχτηκε μέσα στον κόσμο και δεν αρνήθηκε να μιλήσει με όσους βρέθηκαν εκεί και να βγάλει μέχρι και selfies.

Και φυσικά μετά τη βόλτα στην καρδιά της Αθήνας, το προεδρικό ζεύγος αναχώρησε με αυτοκινητοπομπή για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου έφυγαν για Παρίσι, χωριστά για λόγους ασφαλείας…

Κείμενο: Νατάσσα Στρόβιλα

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, ndp photos

Read More

And More