Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά: Πώς ο Ανδρέας Τσούνης έγινε η «φωνή» της συζύγου του μέσα από τα μηνύματά του

Στις 25 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 57 ετών, η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή, έχοντας δώσει μία γενναία μάχη με τον καρκίνο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του πολιτικού κόσμου.

Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα που έδινε με τον καρκίνο, αλλά και για το ιστορικό της οικογένειάς της, καθώς και οι δυο γονείς της έφυγαν από την ίδια ασθένεια. Φύλακας – άγγελος στο πλευρό της ο σύζυγό της, Ανδρέας Τσούνης.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου.

Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε εξομολογηθεί στον Alpha και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά – Ο γάμος με τον Ανδρέα Τσούνη

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το 2003, με τη Φώφη Γεννηματά να λάμπει από ευτυχία, επιλέγοντας ένα μακρύ λευκό φόρεμα για νυφικό, κρατώντας από το χέρι της την εξάχρονη τότε κόρη της, Αιμιλία, η οποία ήταν το παρανυφάκι για τον δεύτερο γάμο της μητέρας της.

Ο στολισμός στο μικρό εκκλησάκι ήταν ρομαντικός, με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα να κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστή την τόσο όμορφη ημέρα του ερωτευμένου ζευγαριού. Η προσωπική ευτυχία της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Τσούνη ολοκληρώθηκε με τον ερχομό των δύο παιδιών τους, Γιώργο και Κατερίνα, 16 και 18 χρονών σήμερα.

«Με τον Ανδρέα μάς δένει η τρέλα μας» δήλωνε πριν από τρία χρόνια η Φώφη Γεννηματά μιλώντας για τον σύζυγό της στην εφημερίδα Espresso: «Εκτός από τον έρωτα, κακά τα ψέματα, μας δένουν οι καλές και οι δύσκολες στιγμές, κι εμείς δεν περάσαμε και λίγα. Και ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε έχουν ως αποτέλεσμα αυτή η… κολόνια να κρατάει τόσα χρόνια. Καθένας φτιάχνει τη δική του συνταγή. Είναι θέμα χημείας».

Ανδρέας Τσούνης – Οι εμφανίσεις και οι αναρτήσεις μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η εμφάνιση στον «Ευαγγελισμό» λίγο μετά τον θάνατο της συζύγου του

Ο Ανδρέας Τσούνης ένα μήνα μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, μαζί με στελέχη του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν στον «Ευαγγελισμό» για τα εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης. Μία συγκινητική πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά έγινε πράξη, με τον Ανδρέα Τσούνη να βρίσκεται ξανά στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η Φώφη Γεννηματά λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Τον περασμένο Νοέμβριο και με αφορμή την ημέρα γενεθλίων της Φώφης Γεννηματά, ο Ανδρέας Τσούνης συγκλόνισε με ανάρτησή του για την απώλεια της συζύγου του.

«Θα πενθώ πάντα μ’ ακούς; για σένα, μόνος, στον Παράδεισο. Θά γυρίσει αλλού τίς χαρακιές. Τής παλάμης, η Μοίρα, σάν κλειδούχος. Μια στιγμή θά συγκατατεθεί ο Καιρός. Πώς αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι. Θα παραστήσει ο ουρανός τα σωθικά μας. Καί θα χτυπήσει τον κόσμο η αθωότητα

Με το δριμύ του μαύρου του θανάτου. Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί. Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στή θάλασσα. Μέ κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή. Έχω ρίξει μες στ’ άπατα μιαν ηχώ. Να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ Να σε βλέπω μισή να περπατάς στο νερό και μισή να σε κλαίω μες στον παράδεισο», είχε γράψει στο facebook ο Ανδρέας Τσούνης.

Τον Απρίλιο του 2022 ο Ανδρέας Τσούνης έκανε νέα ανάρτηση για τους έξι μήνες από τον θάνατο της συζύγου του:

«Σήμερα συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά . Συμπληρώνονται επίσης 28 χρόνια από τον πρόωρο χαμό και του Γιώργου Γεννηματά. Μας λείπουν πολύ και θα μας λείπουν πάντα», είχε γράψει στο facebook.

Λίγους μήνες μετά ακολούθησε η ανάρτηση για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

Ανδρέας Τσούνης –  Η εμφάνιση στην ΕΡΤ για το εθνικό πρόγραμμα πρόσληψης καρκίνου του μαστού:

Ο Ανδρέας Τσούνης τον τελευταίο χρόνο έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην απώλεια της συζύγου του, ενώ έδωσε το «παρών» σε ομιλίες και για την πρόληψη του καρκίνου μαστού:

 

 

 

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, ενώ προηγήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο στο Δημαρχείο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης.

Η εμφάνιση του Ανδρέα Τσούνη:

 

 Ο Ανδρέας Τσούνης με τα παιδιά του στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά:

Για τον Ανδρέα Τσούνη η Φώφη Γεννηματά δεν θα «σβήσει» ποτέ, μέσα από τις στιγμές δίπλα στα παιδιά τους, αλλά και τις αναμνήσεις της κοινής τους ζωής… Μέχρι την στιγμή που τους χώρισε ο θάνατος.

Φωτογραφίες: NDP

 

Read More

And More