Ενημέρωση Τσιόδρα:15 νέα κρούσματα κορονοϊού -Ο κορονοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται

Για μια ακόμη μέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας και ενημερώνει για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Η Ελλάδα διανύει την πρώτη εβδομάδα της… απελευθέρωσης από τα μέτρα περιορισμού, με τις Αρχές να ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εικόνες με τις γεμάτες πλατείες και να στέλνουν μηνύματα αυτοσυγκράτησης ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή νέα έξαρση του ιού.

Νέα κρούσματα και θάνατοι
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 2.678 συνολικά, με το 56% να αφορά σε άνδρες.

Υπάρχει ένας ακόμη καταγεγραμμένος θάνατος και συνολικά 148 στην Ελλάδα.

603 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.340 με ήδη γνωστό κρούσμα. 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη και 8 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες).

Το 97% των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

85 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Πότε… ήρθε ο κορονοϊός;
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέα επιστημονικά δεδομένα, τονίζοντας πως είναι “πολύ απίθανο” να κυκλοφορούσε ο κορονοϊός στον κόσμο πολύ πριν την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων, δηλαδή πριν τα τέλη του 2019.

Ακόμη σημείωσε ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις (σ.σ. πάνω από 200) του ιού καταγράφηκαν εκεί που υπήρξαν τα περισσότερα κρούσματα. Η επιδημία ξεκινά από πολλούς «ασθενείς μηδέν». Ο ιός εισήλθε για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές, από πολλούς ασθενείς.

“Τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας ότι κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο. Σε κάποιες περιοχές του ιού έχουμε μικρό αριθμό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές που μένουν σταθερές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για να βρούμε εμβόλιο ή φάρμακο”, τόνισε.

πηγή Newsit.gr

 

 

Read More

And More