Εντυπώσεις απο τον “Καφέ” της Ελένης part two…

Συνεχίζω να παρακολουθώ τον “Καφέ με την Ελένη” ,γιατί αποφάσισα να εντοπίσω επ ΄ακριβώς γιατί δεν μου δένει το τηλεοπτικό γλυκό !

Ακόμα και την στιγμή που η Ελένη έκανε συνέντευξη με την Ζέτα Μακρυπούλια που είναι ένα πρόσωπο το οποίο και καλά γνωρίζει και αγαπά και σαφέστατα υπάρχει μεταξύ τους άνεση και οικειότητα ,η εικόνα του “Καφέ” δεν με ενθουσίασε σε καμία περίπτωση !

Τι να πω; Ισως να φταίει και η νέα σκηνοθετική ματιά που υπάρχει στην εκπομπή. Ως γνωστόν ο Μεγακλής Βιντιάδης προχώρησε σε …ηρωική αποχώρηση και το τιμόνι ανέλαβε ο Κώστας Υφαντής .Και η αλήθεια είναι, πως η σκηνοθετική ματιά που έχουμε δει μέχρι τώρα στον αέρα, δεν είναι μία σκηνοθετική πρόταση που μπορεί να σε ενθουσιάσει. Δηλαδή, καμία σχέση δεν έχει με την σκηνοθετική δουλειά που έκανε πέρσι ο Μεγακλής.

Και για την ακρίβεια η σκηνοθεσία σίγουρα είχε ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης για την σημερινή …χλιαρή έναρξη του “Καφέ” !

Εντάξει, η Ελένη δεν ήταν η Ελένη που όλοι περιμέναμε να δούμε, όμως, με την παρότρυνση του σκηνοθέτη της θα μπορύσε να έχει σαφέστατα καλύτερη εικόνα. Θα μπορούσε να μην έχει …καρφωθεί στην καρέκλα της και να μας έχει καλημερίσει όρθια μέσα στο στούντιο με τους συνεργάτες της να την πλαισιώνουν. Λέω εώ τώρα…

Θα μπορούσε π.χ. να υπάρχει ένα βίντεο με ωραίες στιγμές του “Καφέ” και με τις πιο λαμπερές εμφανίσεις της Ελένης …Γιατί η αλήθεια είναι, πως το να …ανεβάσεις την παρουσιάστρια πριν την πρεμιέρα, είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Θα μπορούσε με άλλα λόγια, να υπάρχει περισσότερο κέφι και ρυθμός μέσα στο πλατό.

Επίσης όλη η εκπομπή θα μπορούσε να έχει πιο γρήγορο σκηνοθετικό ρυθμό γενικότερα , ο οποίος και θα παρέσυρε μαζί του και την Ελένη… Αλλωστε, η Ελένη είναι μία τηλεοπτική παρουσία που μπορεί να κάνει γρήγορο τηλεοπτικό παιχνίδι. Το ΄χει αποδείξει χιλιάδες φορές στο παρελθόν.

Με άλλα λόγια όταν έχεις στα χέρια σου το πιο λαμπερό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης , το πρόσωπο που όλοι περιμένουν να δουν, φροντίζεις να το αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα.

Γιατί ακόμα και ο πιο λαμπερός και πετυχημένος παρουσιαστής ,χωρίς την κατάλληλη σκηνοθετική καθοδήγηση ,μπορεί να χαντακωθεί.

Και πιστεύω πως η Ελένη σήμερα δεν είχε και το καλύτερο σκηνοθετικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει. Με άλλα λόγια ; Η σκηνοθεσία της εκπομπής χρειάζεται δουλειά, πολύ δουλειά και αυτό είναι ένα σημείο που σίγουρα πρέπει να προσέξει η Ελένη !

Read More

And More