Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο για τις δηλώσεις του με απόφαση Κασσελάκη

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα ο Δημήτρης Παπανώτας για τις γυναίκες, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο παρουσιαστής βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περίμενε καν να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του κόμματος…

Μετά τις αμέτρητες συζητήσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του παρουσιαστή για τις κακοποιημένες γυναίκες, αποφάσισε να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Read More

And More