Φωτιά στη Ρόδο: Η στιγμή εκκένωσης στο Κιοτάρι – Συγκλονίζουν οι εικόνες

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να καίει τα πάντα και η σημερινή φαίνεται πως είναι η χειρότερη μέρα. Οι εκκενώσεις χωριών είναι συνεχείς και οι απεγκλωβισμοί, ακόμα και από τη θάλασσα με τη βοήθεια του λιμενικού, δραματικοί. Ήδη τρία ξενοδοχεία στο Κιοτάρι τυλίχθηκαν στις φλόγες χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η Ρόδος έχει σκεπαστεί από ένα σύννεφο καπνού με την ατμόσφαιρα σε ορισμένα σημεία να είναι αποπνικτική και τον φόβο διάχυτο για τη νύχτα που έρχεται.

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη μέρα παραμένει η φωτιά στη Ρόδο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

Για προληπτικούς λόγους νωρίς το μεσημερι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας και αμέσως μετά η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοτάρι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες. Ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλείς περιοχές.

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά. Στους απεγκλωβισμούς παίρνει μέρος και το λιμενικό.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rhodes Island Greece (@rhodes.rodos)

Πηγή: Newsit

Read More

And More